Je možno vyrobit domovní rozvaděč na míru?

<< < (2/3) > >>

DragonFly:
Citace: Lukáš Malík  01.06.2011, 17:27

Třeba u nás ČEZ. Elektroměr, když už ne na hranici pozemku, tak jedině ven na přístupné místo objektu. Podružný rozvaděč s jištěním si umístěte, kam se vám zlíbí.

To jako, že když tam ten elektroměr byl 40 let a nikomu to nevadilo, tak by teď při rekonstrukci mohli chtít jeho přemístění??

Jan Franěk:
Ano, v souladu s aktuálními připojovacími podmínkami. A zřejmě po zkušenstech s černými odběry.

Na ČEZu jsem slyšel, že každý den najdou až 3-5 černých odběrů. Proto je tento způsob i ochranou jejich zboží před krádeží.

Samozřejmě lze požádat i o vyjímku a občas se to povede obhájit.

Lubomír Jindra:
To je divné  :o mám jiné zkušenosti.
Pokud nový elektroměrový rozvaděč (ČEZ) bude na stejném místě jako byl stávající, není třeba o nic žádat ani čekat na nějakou výjimku, stačí jen nahlásit rozplombování a vyměnit rozvaděč.

Řešil jsem to mnohokrát a v tomto směru byl postoj operátorů na infolince ČEZu mimořádně konzistentní  ;)

Lukáš Rotrekl:
No já neříkám, že budu vyměňovat rozvaděč, jen nahlásím rozplombování kvůli opravě... s problémem při zaplombování sem se ještě nesetkal....

A na původní otázku: Ano je to možné. Solidní výrobce vám jistě na požadavek sdělí zda se do rozměrů vejde nebo ne a stejně tak provede rozvaděč, tak aby odpovídal požadavkům distributora na jeho provedení....

Jiří Schwarz:
Citace: Lubomír Jindra  01.06.2011, 19:48

To je divné  :o mám jiné zkušenosti.
Pokud nový elektroměrový rozvaděč (ČEZ) bude na stejném místě jako byl stávající, není třeba o nic žádat ani čekat na nějakou výjimku, stačí jen nahlásit rozplombování a vyměnit rozvaděč.

Řešil jsem to mnohokrát a v tomto směru byl postoj operátorů na infolince ČEZu mimořádně konzistentní  ;)

Ono to záleží na místních podmínkách.
Pokud je rozvod jako u nás v ulici nadzemním vedením, na druhé straně ulice, a přípojky jsou závěsným kabelem, byl by asi nesmysl ze závěšáku jít ve fasádě až dolů, tam jít několik metrů v zemi zpět na hranici pozemku a tam stavět elektroměrový sloupek.
Takže se to bere jako oprava - uvedení do funkčního stavu stejného nebo srovnatelného se stavem původním, spojené s výměnou vadných nebo nevyhovujících dílu i za díly nové,...

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana