Které normy, vyhlášky a směrnice se vztahují k lovu ryb elektrickým agregátem?

(1/2) > >>

Josef Martinec:
Potřebuji si nastudovat problematiku lovu ryb el. agregátem.
K této problematice s vztahuje zákon 99/2004 o rybaření kde je v poznámce uvedena pouze vyhláška 50/78 a jiné dokumenty nejsou uvedeny. Najde se tu nějaký znalý tohoto problému?

Zkusil jsem vyhledávání ve fóru ale na lov ryb mi to vyhazuje jen kabelové žlaby :-[

Jirka Š. Svejkovský:
Citace

§13

Citace

(2) Při lovu v rybářském revíru a v rybníkářství se zakazuje

c) užívat k lovu ryb elektrického proudu, lovit ryby pod ledem.

Citace

(5) Příslušný rybářský orgán je oprávněn povolovat výjimky z odstavce 2 písm. b) a c) a z
odstavce 3 písm. a) a b),  k chovu ryb, jejich záchraně při mimořádných situacích, k vědeckým
účelům nebo v jednotlivých zvlášť odůvodněných případech. Zásady pro udělování výjimek ze
zakázaných způsobů lovu stanoví prováděcí právní předpis.

Takže bych dotaz směřoval na obecní úřad obce s rozšířenou působností, který je oprávněn vydat povolení.

Josef Martinec:
Jistě tuto výjimku má naše organizace udělenou pro odlov pstruha obecného v chovných potocích.
Jde mi spíše o to že pravděpodobně bude existovat norma pro zdroj (el. agregát) použitý k tomuto účelu - máme agregát cca z 85. roku (samozřejmě za těch více než 20let se někam ztratila dokumentace takže se nemůžu podívat kterou normou se řídí)

Petr Doležal:
361040   ČSN EN 60335-2-86      Bezpečnost elektrických spotřebičů pro domácnost a podobné účely - Část 2-86: Zvláštní požadavky na elektrická rybářská zařízení
Sice neplatí, ale pro inspiraci

Pavel Horský:
Také by mě docela zajímalo, jak to je. Minulý rok se mi na to ptal kolega z rybářského svazu a já mu neuměl odpovědět.
Musí být osoba obsluhující toto zařízení přezkoušena z vyhlášky 50?
Jaký paragraf by měla mít osoba obsluhující toto zařízení?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana