Kolik toho víte o elektromobilitě vy?
Jan Alin:
Citace: Jozef BABJAK 03.06.2011, 13:32
Nepochybujem, že drvivá väčšina prítomných angličtinu zvláda.
Já ne ale Google ano. ;)
Miroslav Minařík:
Dnes jsem v Brně na autosalóně prověřil některé výrobce ze znalostí amortizace elektromobilů.
Nic jsem se nedozvěděl.
Nejde o zamlžování, ale o totální neznalost věci.
Na stáncích značek vystavující elektromobily nebylo nikoho, kdo by k vystaveným elektromobilům mohl říct něco faktického.
Prodrobnější zprávu o stavu elektromobilů na autosaóně v Brně si chystám do nejbližšího videopořadu Elektro mobility #.
František OK52:
Citace: Martin1548 02.06.2011, 09:15
10 let je laboratorní hodnota pro akumulátory chované v bavlnce a v elektroautě zažívají přesný opak.
Nebudu vás dále napínat, trakční akumulátor pro osobní elektrovozidlo stojí zhruba 250 000 až 400 000 Kč a amortizace dělá řádově 10 Kč na 1 km. Protože je tento parametr fatální a zároveň se dá snadno zamlčovat, veřejnost se ho hned tak nedozví.
To, o čem píšete by "mohla" být pravda v koncové brutto ceně.
Skutečnost, která je obecně skrytá (tedy i vám) je netto cena.
Informace co se píší v novinách jsou bludy a to, co říkají prodejci vozidel jsou (bludy)^2.
Byl jsem v Brně na Autosalónu. Jediný člověk, který byl technicky v obraze byl z ABB a stál u pavilonu Z u nabíjecí stanice.
Pokud ti, co stáli na prezentačních plochách např. Peugeot, Audi, Škoda ví tolik co o elektromobilec h i o běžných vozidlech, tak bych je vyhnal. Když tam postavím svou babičku bude hovořit o elektromobilec h zasvěceněji.
Osobně mi připadalo, že se Autosalon elektromobilů vůbec netýká.
Byli jste tam také někdo?
Milan Hudec:
Čekat v dnešní době úsporu od elektromobilu, je jako čekat úsporu od úsporky na WC v rodině bez střevních obtíží.
Alespoň vlastníci těchto aut, které "znám" mají z velké části IQ tykve, ale potřebují se nějak prezentovat, tak mají naučené ty kecy o úsporách nazpaměť aby se neztrapnili.
Čest výjimkám, kteří šetří životní prostředí nás všech za svoje peníze, pouze podotýkám: pokud mám nějaké informce, tak likvidace baterií taky není úplně jednoduchá, atd. atd. takže výsledný efekt může být v .......
Budoucnost po dočerpání ropy vidím jednoznačně v pro nás zatím neznámých UFO technologiích či využití sil blesku - před ním lidé utíkají pěkně po svých už staletí.
Miroslav Minařík:
Byl jsem tam v pátek. Toho chlapíka z ABB mohu potvrdit.
Nevylučuji další návštěvu, abych prověřil zde zmiňované domněnky, protože mi to připadá podobně.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana