Jak zapojit přepěťové ochrany spolu s pojistkovým odpojovačem?
Milan Hudec:
Stávající rozvaděč, hl. přívod jištěn 3x400A TN-C.
Potřebuji do něho umístit PO 1+2 v zapojení 3+0.
Abych zachoval "kulturu", chci PO umístit do retrofitů KT3, PO dvoumodulové, jeden modul v KT3 vždy zbude, otázka zní, zda jej mohu využít pro pojistkový odpojovač vždy pro každou fázi zvlášť, či je třeba použít odpojovač spřažený trojnásobný?
Jirka Š. Svejkovský:
Nevím, jestli jsem to správně pochopil, ale nevidím rozdíl (oproti jističi) mezi 1x3 a 3x1 pojistka.
Co se týče nadpisu vlákna, není 400A trošku moc? Nevím, co tam bude za SPD, ale předřadil bych mu pojistku 100A.
PS: Moje odpověď platí v případě, že PO znamená pojistkový odpínač.
Milan Hudec:
Citace: Jirka Š. Svejkovský 27.05.2011, 19:32
Nevím, jestli jsem to správně pochopil, ale nevidím rozdíl (oproti jističi) mezi 1x3 a 3x1 pojistka.
Co se týče nadpisu vlákna, není 400A trošku moc? Nevím, co tam bude za SPD, ale předřadil bych mu pojistku 100A.
PS: Moje odpověď platí v případě, že PO znamená pojistkový odpínač.
Napsal jsem to lajdácky, PO-přepětová ochrana a právě této chci předřadit pojistku ve zbývající části Retrofitu.
Jirka Š. Svejkovský:
Pátek večer a půllitr Sauvignonu udělá své, pravda, z kontextu to vyplývá. Nemám sílu to dál rozkódovat. Nechám to na ostatních ... 8)
Radim Strycharski:
To Hudec:
Osobně v tomto řešení nevidím problém, přepěťové ochrany obecně nemusí být vypínatelné v rámci rozvaděče, takže je pak jedno, zda jsou jsou vypínatelné najednou nebo postupně. Problém asi ale bude dodržení pokynů výrobce retrofitu:
"Retrofit KT1, KT3 může být osazen pouze jističem SEZ, řady PR nebo řady PRe, pouze takto osazený retrofit KT1, KT3 tvoří kompaktní zařízení, které je schváleno a označeno značkou CE. Adaptér proto nelze osazovat jističi jiných výrobců."
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana