Jak vypočítat hodnotu hlavního jističe a proudy které potečou ve fázích?
Reptal M:
Protože mne to velmi zajímá. A proč se ho nezeptám? Ptal jsem se, ale odpovědi jsem se nedočkal. To ale není podstatné. Podstatné je proč podle vás nemůže zapojit měnič na dvě fáze?
František Janeček:
Odpovědi se dočkáte,ale protože jsem dělal něco jiného, dostal jsem se k tomu až teď.Omlouvám se ale mechanicky jem sečetl hodnoty jističů ale je to trochu jinak.Na obrázku máte jak je spočítaný sdružený proud.Ale je to jen tak, jak jsem vydedukoval z vašeho popisu.Ale stejně vám to vyjde alespoň na 25A jistič.
Miroslav Revús:
Prečo by nemohol?
Podľa vami uvedených údajov je to menič s napájacím napätím do 240V. Je mu úplne jedno či to je z európskej jednej fázy alebo z amerických dvoch. Na vstupe meniča je usmerňovač, ktorý si to napätie usmerní a potom ho striedačová časť opäť vystrieda s požadovaným kmitočtom. Na výstupe bude potom zapojený motor napr. Y/D 400/230V, zapojený do D alebo iný trojfázový motor s napätím medzi fázami do 240V.
Reptal M:
Někteří diskutující se nad tím pozastavují. Tak nevím kdo má pravdu.
Pro pana Janečka: To nebylo na vás. (poklona) vám.
František Janeček:
Také nevidím důvod proč by nemohl být napájen měnič ze dvou fází.Když jsem s měniči začínal, měly měniče tři svorky na přívod (L1,L2,L3) a přívod 220V se nechal u malých měničů do 2kW připojit mezi vlastně fázové svorky L1, L2.Na výstup se pak připojil motor 3x220V.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana