Mohu přerušit ochranný vodič ve stoupačkách?

<< < (3/4) > >>

Milan Hudec:
Je to závažné porušení nastavené bezpečnosti systému budovy mající v sobě příznak veřejného ohrožení.
Do správného pojmenování vodiče nemám odvahu se pustit, názvů může být stejně dobře i špatně víc (měl by rozhodnout ten uvedený v projelktové dokumentaci).
Píšete, že vodič elektroinstala ce ustřihli, co provedli s plynovým potrubím, taky šmik??

Jiří Schwarz:
Citace: oliver  24.05.2011, 23:22

V sieťy TN-C vodič PE nepoznám.

V "normální" instalaci jde zpravidla PEN vodič společně s fázovým, popisovaný vodič je PE, můžeme ho brát jako hlavní ochranné pospojování,... a "bohužel" někdy může při poruše vodiče PEN "suplovat" jeho funkci a pak takové přerušení je "supernebezpečn é".
Kdy konečně dostaneme odvahu tohle trestně stíhat jako obecné ohrožení?
Já bych to tak trochu přirovnal k tomu, jako kdyby někdo bez řidičáku chtěl řídit auto bez brzd!

Jirka Š. Svejkovský:
Už to viděl revizák? Z fotky toho moc vidět není.

Pavel Horský:
Určitě na to nechte vypracovat revizní zprávu a znovu se obraťte na onu stavební firmu.
Situace může být více než nebezpečná!
Pokud firma nepochopí co provedli ani podle revizní zprávy, pak se obraťte na patřičné úřady.
Garantuji vám, že se firma nakonec dostaví a vše dá do naprostého pořádku.

rapo:
Děkuju vám všem za rady. Chtěl bych se s firmou domluvit po dobrém, ještě to zkusím. Problém je, že já blbec si vybral firmu "1 člověk plus pár pohuňků" >:( tak že s nimi asi nedomluvím a budu muset najít někoho jiného kdo to opraví než přijde revizák...

Udělal jsem "měření" vadaskou jeden hrot na drát do horních bytů a druhý hrot na fázi (natáhl jsem si prodlužku na záchod) a nic jsem nenaměřil (vadaska funkční, když se dotknu baterie spadne chránič, když drátu N svítí).
Vysvětluju si to
1) nad námi to také někdo přestřihl,
2) nebo všech 5 bytů nad námi má už komplet plastové potrubí (kdyby měl někdo kovové tak by k němu byl drát připojený a byla by na tom drátu "zem přes vodu")

Jestli jsou moje úvahy správné tak spojením drátů vlastně nic nezískám a mohu nechat udělat revizi? Prosím nekamenovat, nejsem elekrikář. Sice mám sš i vš elektro a platnou vyhl 50 §6 ale praxi elektro skoro žádnou...

Našel jsem fotky kde je vše vidět, škoda že mně to nedošlo když jsem to fotil...

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana