Je směr toku výkonu v každém časovém okamžiku stejný?

<< < (8/8)

Fuk Tomáš:
Citace: Milan Hudec.  16.05.2011, 21:59

S tou propojkou je to pro TN-C super vysvětlení, už jsem to probíral s mnoha elektrikáří, až Vy....díky

Ještě mě přeci jen napadla jedna teorie, která by mohla poskytnout i vysvětlení pro o chlup rychlejší degradaci L zdířky v porovnání s N zdířkou. Uvádím to takhle úmyslně, protože to rozhodně nemám ověřené nějakým solidním měřením nebo literaturou.

V těsné blízkosti zdířky N je nějaká intenzita elektrického pole, způsobeného blízkostí fázového vodiče a zdířky. Toto elektrické pole bude částečně odstíněno šínou PE vloženou mezi L a N zdířky, takže nebude moc silné.
Oproti tomu v těsné blízkosti zdířky L bude elektrické pole silnější - nejblíž se nachází šína PE na zemním potenciálu, a jednak obklopující ji ze všech stran - i do okolního zdiva.
Toto mohutnější elektrické pole kolem L komponent, v porovnání se slabším el. polem kolem N komponent, by snad možná mohlo o něco urychlit proces oxidace kontaktních ploch, stejně jako tak činí zvýšená teplota.
To je jediné, co mne napadlo...

Citace: Milan Hudec.  16.05.2011, 21:59

Ještě pokud budete ochoten prozradit, co tvoříte na své fotografii, už na to koukám "postý",  že by nějaká zídka?

Přikládám další kámen na hromadu, kterou přede mnou vytvořili dřívější kolemjdoucí. Vybral jsem tuto fotku, protože tak trochu symbolizuje moji činnost zde.

Milan Hudec:
Citace: Petr Doležal  16.05.2011, 22:41

Proto jsem se na to TN-C ptal, ale podobně jako kolega Fuk jsem zaskočen tím, že se s tím setkáváte i v TN-S.
Leda by člověk podvědomě více utahoval nulový vodič než fázový.
A když už jsem nakousl to utahování, používá někdo momentový šroubovák?

Nepoužívám a nezmám nikoho, ale zkoušel jsem to s nastavením momentu dle výrobců komponent (většinou 3-4 Nm) a popravdě řečeno, dle citu se mě to zdá oproti "ruce" takto utažený málo.
Než mě začnete kamenovat, ano jsem si vědom, že hodnoty vycházejí z nějakých zkoušek výrobce.

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana