Kdo nám udělá rozpočet pro přípojku 35 odběrných míst?
Bambus:
A kolik činí ta nezaplatitelná častka na složence pro 35 míst ?
Pavel Horský:
Nikde snad není psáno, že tu přípojku musí budovat jimi vybraná firma!
Přípojku může udělat jakákoli odborná firma vámi vybraná, která pak přípojku řádně předá.
Jaroslav Hasala:
Doporučoval bych najít nějakého prostředníka, který bude vaším jménem jednat s EON.
Jak jsem psal, podle mých zkušeností je většinou možné nalézt nějaké řešení.
Radek Červený:
Už to tu zaznělo. Je třeba začít projektem. 800 metrů a 35 odběrných míst znamená docela velký rozsah, hlavně co do počtu jednání s lidmi. Je třeba počítat s tím, že každý si bude chtít říci své a hodně lidí bude koukat, jak a kde s čím vydrbčit, aby nemuseli tolik platit. Je to můj názor vytvořený praxí, který se po leta vytvářel všude tam, kde byl víc než jeden investor. Soudím podle toho co píšete, že pravděpodobně půjde o nějakou rekreační osadu či kolonii.
Projektant má za úkol navrhnout koncepci řešení, měl by řídit jednání s jednotlivými odběrateli, měl by vyřídit administrativu s distributorem, měl by zajistit podklady pro stavební řízení, věcná břemena pro trasu přípojky, atd. Není dobré z dlouhodobého hlediska tento krok podceňovat. Součástí projektu by měl být i výkaz výměr, podle kterého oslovené firmy zpracují cenové nabídky. Zde máte možnost objektivního posouzení výhodnosti nabídek, protože všichni oslovení dodavatelé mají stejné zadání. Projektovou dokumentaci stejně budete potřebovat.
Pokud budete potřebovat pomoc, můžete se na mě obrátit.
Petr Doležal:
Také je nutné brát v potaz, zda vedení nebude procházet cizími pozemky a co budou majitelé chtít za věcná břemena. :(
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana