Jak je to s proudem, který vstupuje do spotřebiče a vystupuje z něj?
Fuk Tomáš:
Citace: Jirka Š. Svejkovský 18.04.2011, 13:51
Jistě, jedná se o pana Kirchhoffa. Ta dvě "h" za sebou často způsobí zkomolení, zvlášť, když to píšete ve spěchu.
Možná pomůže uvědomit si, z čeho je to jméno složeno - není tam dvojité h.
die Kirche - chrám, církev
die Hoffe - víra
sob polární:
Opravdu tam nejsou dvě H?
http://de.wikipedia.org/wiki/Gustav_Robert_Kirchhoff
Fuk Tomáš:
Ne, je tam CH a H. To jsou dvě různé souhlásky.
Ján Pitoňák:
Citace: Ján Meško 17.04.2011, 13:44
Chcel by som ešte doplnit otázku, ako to je s trojfazovymi privodom. 3L+N+PE
Napr. Hlavny istic 25B/3. v hlavnom rozvadzaci. Siet TN-C-S
L1 - 20A
L2 - 12A
L3 - 0A
Ake bude zatazenie nulovacieho vodica N.
Neúplná otázka. Nie je možné spočítať iba z hodnôt prúdov, ak neuvediete jednotlivé fázové posuny.
Citace: Jirka Š. Svejkovský 17.04.2011, 17:08
Sečtěte proudy vektorově. Použijte goniometrický zápis komplexního čísla pro úhly 0, 2/3Pi a 4/3Pi. Mě to vyšlo něco přes 17A. Doufám, že to mám správně, přecejenom jsem ze školy nějaký ten pátek.
Kde bolo v zadaní príkladu uvedené, že sa jedná o čisto odporovú záťaž?
Ján Pitoňák:
Citace: Jirka Š. Svejkovský 18.04.2011, 09:41
Jakože součet proudů ve fázích L1 a L2? Jak s tím souvisí usměrňovač? Já vždycky myslel, že se sčítají do středního vodiče pouze 3n harmonické.
Usmerňovač s harmonickými úzko súvisí, pretože ich generuje. Samozrejme, každý usmerňovač generuje spektrum harmonických nie iba jednu. Napríklad klasický graetzov štvorpulzný usmerňovač produkuje najmä 3. a 5. harmonickú a samozrejme aj ďalšie vyššie nepárne harmonické.
Tak ako ste správne uviedol, v strednom vodiči sa aritmeticky (nie vektorovo!) sčítavajú 3n-harmonické, takže najčastejšie 3.harmonická.
V praxi to nie je bežné, ale dá sa teoretický predstaviť si príklad, že záťaž bude odoberať iba prúdy 3. harmonickej. Vtedy by sa naozaj všetky jednoducho sčítali.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana