Už jste slyšeli o akumulaci energie z blesku?

<< < (15/18) > >>

Ondrej_Putra:
Vážení,
Ako autor som sa k tejto diskusii dostal až teraz. Má to jednoduchý dôvod: Keď mi bol doručený link, diskusia už bola uzavretá a musel som požiadať o jej znovuotvorenie .
Uznávam, že môj výskum nebol dotiahnutý do konca, ale malo to pádne dôvody. Keď som totiž istým ľuďom mimo SAV spomenul, že sa nám podarilo preniesť istú časť pulzného výboja na sekundárny obvod, bol som "zmiznutý" z Bratislavy a teda aj z ElÚ SAV. Nebudem tu opisovať všetky veci, ktoré sa diali, ale evidentne o mňa a tento návrh NIEKTO javil eminentný záujem. Keď som odmietol, pokračovala snaha o moju izoláciu a diskreditáciu.
Moja narýchlo pripravená expozícia na veľtrhu ELECTRON mala jednoduchý dôvod: O tejto veci som sa rozprával s istým vysokopostaven ým človekom a večer po stretnutí mi na mobil prišiel zostrih odposluchu nášho rozhovoru! Keď som dal verejne najavo, že takéto praktiky nemám v láske, zhorela mi chata. Vtedy som si povedal, že nech sa deje čo sa deje, investujem čo mám do tejto výstavy.
V tejto diskusii figuruje aj istý pán Martin Navrátil. Neviem kto to je, fotku v profile nemá. Každopádne na mňa vytiahol moje študijné výsledky; moju angažovanosť v SaS (ktorá spočíva v jednom stretnutí s členmi do mesiaca, pričom ja sám som nečlen); moje predsedníctvo v Hnutii Ganymedes, ktoré je známe len zopár ľuďom keďže nie sme veľká organizácia. Pán Navrátil si musel dať naozaj veľkú námahu, aby sa dozvedel moje študijné výsledky, lebo nikde na internete nevisia.
Zaujímavé je, že je tu uverejnený mail pána riaditeľa ElÚ SAV, pána doktora Frolicha, že ide z mojej strany o hrubé zavádzanie, ale mne neodpovedal ani on, ani môj vtedajší vedúci Gomory ani na jeden mail, ani nikdy nemali čas dvihnúť telefón. Ani pred veľtrhom ELECTRON, ani po ňom.
Pýtam sa: Kto si dáva takú námahu ma totálne zdiskreditovať, ak som na veľtrhu jasne povedal, že výskum je v začiatkoch a ide de facto o návrh? Asi nie niekto, kto má veľa voľného času.

K technickým parametrom: na internete nájdete informáciu, že el. energia blesku je 1,2 kWh, ale aj 2 tWh. Pri brainstormingo ch na SAV sme uvažovali nad maximálnymi hodnotami, najmä kvôli preskokovej vzdialenosti a nabíjacím prúdom kondenzátorov a akumulátorov.

O.Putra

Fuk Tomáš:
Citace: Ondrej Putra  20.05.2011, 21:46

...V tejto diskusii figuruje aj istý pán Martin Navrátil. Neviem kto to je, fotku v profile nemá. Každopádne na mňa vytiahol moje študijné výsledky...

Když už něco takového napíšete, tak si to radši ověřte. Žádný Martin Navrátil v této diskusi nefiguruje.

Citace: Ondrej Putra  20.05.2011, 21:46

K technickým parametrom: na internete nájdete informáciu, že el. energia blesku je 1,2 kWh, ale aj 2 tWh. Pri brainstormingo ch na SAV sme uvažovali nad maximálnymi hodnotami, najmä kvôli preskokovej vzdialenosti a nabíjacím prúdom kondenzátorov a akumulátorov.

Na internetu najdete nejrůznější bláboly - pokud jste se při výzkumu opírali především o takové zdroje, tak to potěš koště.
Pro dimenzování přeskokové vzdálenosti a zvažování nabíjecích proudů vám stačily parametry bleskové proudové vlny, energii uvolněnou celým bleskovým výbojem jste na to ani znát nepotřebovali. Ostatně na zem jí dorazí jen část.

Dosažená účinnost Vašeho patentovaného nesmyslu je 0,0001%,  to by vám i Jára Cimrman záviděl. O konstrukci stroje s účinností 0% se sice pokoušel, ale nedochovaly se zprávy, že by se Vašemu výsledku byť jen přiblížil.

Ondrej_Putra:
Opravujem sa, Martin Novák. Každopádne na mňa vytiahol veci, ktoré málokto vie. Asi nie náhodou.

Fuk Tomáš:
Trochu ho znám, a nejen z tohoto portálu. Jste úplně mimo, je to normální elektrotechnik .

Tady jsme ale na odborném portálu, takže tajuplné narážky ohledně mocenského pozadí apod. si radši uplatňujte někde jinde.

Miroslav Minařík:
Citace: Martin Novák  16.04.2011, 13:15

Pan Putra je na Slovensku pomerne znama osoba. Pokud se chcete pobavit, tak tady je link na jeho blog na strance Slovenskeho denniku SME. http://putra.blog.sme.sk/ - Jara Cimrman lezici spici ve sve zivouci podobe...

Nejvice mne rozsekalo tvrzeni, ze na vyzkumu pracuje od roku 2004 - v roce 2004 mel pan Putra 16 a na Gymnaziu Jana Papanka v Bratislave patril spise k prodprumernym zakum. Pan Putra se krome energetiky jeste dovede venovat odpadovemu hospodarstvi v Bratislave, sefovat Slovenskemu obcanskemu zdruzeni homosexualu a leseb Gandymedes, se svym o 20 let starsim homosexualnim partnerem provozuje divadelni agenturu pro travesty show http://www.divaproduction.sk/production/ a organizuje duhovy Pride na Slovensku. Navic se od 11 let profesionalne venuje tematu odpadoveho hospodarstvi a ekologicke recyklace v BA http://blog.tyzden.sk/putra/2011/01/27/sedem-chorob-a-sedem-liekov-pre-odpady/
 a jeste se stiha i politicky angazovat ve strane SaS (obdoba strany Veci Verejne na Slovensku)... Skutecne smekam pred takovym multitalentem. ..

Osobne si myslim, ze pravdu ma pan Kraus a cele tohle divadylko bylo jen snahou potopit Electron, ale mozna je i druha varianta a jde o obycejny podvod na investory stejne jako bylo auto na vzduch, steorn energy a podobne. I kdyz, mlady pan je pri hledani investoru jeste pomerne skrovny - 17 000 € je v podstate smesna castka http://lightninger.webs.com/preinvestorov.htm. Ale ten jeho patent na "uzitkovy vzor" mne dostal stejne do kolen http://lightninger.webs.com//UzitkovyVzor.pdf. To je skoro jako ta parta v USA, co si nechala patentovat "teleportaci jako zpusob prenosu hmoty",  takze jim ted plati poplatky i tvurci sci-fi serialu...

Martina Nováka sice osobně neznám, ovšem v diskusích se známe již dlouho. To, co na vás pane Putro vytáhl patrně zručně vygooglil. Nemyslím si, že toto fórum je nějaká zpravodajská služba, ale každý z účastníků má své dlouhé prsty a tak se nic neutají.
 (dance)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana