Už jste slyšeli o akumulaci energie z blesku?

<< < (7/18) > >>

Václav 3:
Citace: Aleš Dobrovolný  15.04.2011, 07:48

Jako studijní materiál k tématu zužitkování energie blesku a statické elektřiny vůbec doporučuji knihy od J.M.Trosky Kapitán Nemo, Zápas s nebem  a Paprsky smrti.  (norm)

Také jsem tyhle knihy jako mladý četl, pěkné počtení, pěkná pohádka, ale realizovat to asi nedokážeme.

Vladimír Brok:
Bomba! Vědecký pokrok. Nové energetické obzory. Akorát mám tak trochu hrůzu z toho, aby se do toho zase nevložila EU a aby pak cena za dodanou kWh z Bleskolapek nepřekročila výši mého starobního důchodu. Ale třeba se toho ani nedožiju.

Miroslav Minařík:
Citace: Jan Alin  15.04.2011, 20:28

Pokud je to takhle tak už to beru spíš jako lež a pokus o úmyslný podvod.

Že bychom měli i my v elektrotechnic e konečně nějakou aféru?
Je pravdou, že celá expozice působila dojmem "chudého slepence z Asie",  ale zase člověk neznalý věci by mě asi tak promptně neopravil u hodnoty průměrného blesku.

OK uvažujme tedy, že jde o divadlo.
Jaký je motiv?

Stanislav Látal:
Jak se jmenoval ten pán, co se mu v roce 1968 podařilo prodat Karlštejn ?

Jakou měl asi motivaci ?   (helpsmajl) (helpsmajl) (helpsmajl)

Jan Alin:
Citace: Miroslav Minařík  16.04.2011, 08:52

OK uvažujme tedy, že jde o divadlo.
Jaký je motiv?

Pokud rozdávají letáky na kterých píšou že "Funkčnost byla prokázána v laboratorních podmínkách na Elektrotechnic kém ústavu Slovenské Akademie Věd" jak uvádí Kamil Novák a v ústavu o tom nic nevědí jak uvedl Petr Doležal tak je to celé z mého pohledu lež. Jestli jde o umělecký pokus o reklamu na cokoli nebo o pokus vytáhnout z někoho peníze z uvedených skutečností není jasné ale každopádně je to přesně způsob propagace který je mě osobně hrozně proti srsti a nesnáším ho. Já bych pro takové lidi obnovil tresty jako veřejné koupání ve Vltavě popřípadě jiném toku, kdo veřejně lže ať je po prokázání lži veřejně vykoupán. Howgh

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana