Víte, jak umí bouchnout obyčejná pšeničná mouka?
Rozmahel Vladimír:
Brno má taky smutné vzpomínky.
http://www.mojebrno.jecool.net/inka--brno-dalsi-zajimavosti-teplarna-spitalka-1975-1978.html
Pavel Ryšavý:
Citace: Miroslav Hlaváč 05.03.2018, 15:27
.....a nejhorší byl cement.
Cementárny mám celkem prolezlé v širokém okolí, a asi i tuším jak se cement vyrábí. Co může hořet, nebo vybuchovat na už jednou "spáleném" materiálu?
Ona i surovina, slínek, taky moc nehoří.
A v betonárkách taky okolo mix-center EX-ový věci k vidění nejsou.
Miroslav Hlaváč:
Citace: Pavel Ryšavý 09.03.2018, 15:48
Cementárny mám celkem prolezlé v širokém okolí, a asi i tuším jak se cement vyrábí. Co může hořet, nebo vybuchovat na už jednou "spáleném" materiálu?
Ona i surovina, slínek, taky moc nehoří.
A v betonárkách taky okolo mix-center EX-ový věci k vidění nejsou.
Jednalo se o výbuch rozvířeného prachu rovnoměrně smíchaného se vzduchem video bylo pořízeno ve zkušebním zařízení v Rakousku pro různé prachové směsi stejné zařízení.
Odskočilo i víko tlakové nádoby přestože většina přetlaku odešla pojistnou membránou.
Z prachů se vzduchem to byl nejsilnější výbuch.
Pak ovšem ukázali výbuch optimální směsi metanu...5 tunová tlaková zkušební nádoba nadskočila na základu...
Zkuste si optimální směs jemných hliníkových pilin a oxidu železa rozptýlit ve vzduchu...
dále by to byl návod k trestnému činu.
Jirka Š. Svejkovský:
Juknul jsem do prvního bezpečnostního listu cementu a tam je nehořlavé, nevýbušné. Fakt netuším, jak přesvědčit cement, aby bouchnul.
Miroslav Hlaváč:
Také jsem se tomu divil pane kolego dokud jsem to to neviděl.Bohuže l původní video nemám.
Souhlasím i s tím že prostředí-dnes VV Vlivy v cementárnách,betonárkách atd je normální z hlediska nebezpečí výbuchu.Nebezp ečí nastane pouze při rozptýlení prachu,kritické koncentraci a podnětu. Nejde o hořlavost prachu ale o jeho výbušnost.Viz hliník +oxid železa obojí za normálních podmínek nehořlavé nevýbušné, také vás učili na průmyslovce jak se svařují kolejnice-připomenu kelímek..název této směsi je Termit..rozptý leno ve vzduchu...a co z toho bude ví....
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana