Jak provést přesun odběrného místa ze stěny domu na hranici pozemku?
V.Komárek:
, pánové, potřebuji poradit.
Já vím, nejlépe poradí pracovník ČEZu :) Ale... Jsem povoláním elektrikář a nelíbí se mi,že bych měl platit velké firmě za práci, kterou zvládnu sám a věřím, že obstojně.
Ve vesničce, kde mám baráček, rušili sloupové vedení a uložili je do země. Od nového sloupku na hranici pozemku s nožovkami mi přitáhla firma hrůzostrašně přívod do ještě ošklivějšího rozvaděče. Rád bych tento rozvaděč zrušil a přesunul na hranici pozemku. Což nevidím jako problém, ALE uvnitř domu nemám hotovou elektriku a navíc chci z jednofázového odběru udělat třífázový (rekonstrukce-míchačka).
Takže bych usadil nový sloupek na hranici pozemku, pod zemí ocihloval 2 m délku kabelu mezi sloupkem a zdí domu, zbytek kabelu zasekal do zdi až k hlavnímu rozvaděči, který by byl už uvnitř domu.
V rozvaděči by byl 3F jistič 20A v béčku. A teď konečně k mému dotazu.
Z rozvaděče vyvedu jen jeden kabel pro zásuvku na 400V (kvůli míchačce), kterou připevním na zeď hned pod rozvaděč. Je v tom problém pro revizáka a nasledně tak pro ČEZ? Nebo měli byste nápad pro jiný postup? Určitě domyslíte následné elektro prace po schválení tohoto stavu, když mám v domě vše co potřebuji (dance). Tak se na mě nezlobte pokud se vám toto jednání ze soukromé profese příčí.
Přívod 4x10B v husím krku ve zdech, v zemi navíc písek, cihly a páska. Jištění po neschválení, centrální jistič, hlavní jistič, jistič zásuvky.
Vít Rotrekl:
Ve Vašem řešení nevidím problém. Jen nevím jak u ČEZu uspějete s tím že si to uděláte sám. V rajonu E.on to není problém, stačí konzultace na zákaznické lince.
A pak taky takový ty věci jako je projekt, revize atd...
MilanKnop:
1. Musí být žádost na navýšení rezervovaného příkonu a protože se jedná o rekonstrukci podle připojovacích podmínek musí být OM přístupné z veřejného prostranstvíˇ= hranice pozemku.
2. Kde bude chránič pro tu zásuvku na míchačku? V RE určitě ne a tak doporučuju dát na pilířek stavební zásuvkovou skříň,
v klidu udělat rekonstrukci elektriky v domě, a pak přepojit načisto.
3. A něco takového jako projektovou dokumentaci na rekonstrukci máte?
V.Komárek:
Díky za reakce pánové.Důvod proč tady sonduju vaše názory je řešení nejlevnější cesty v našem předimenzované m byrokratickém státě.Kde člověk co nepustí žilou několik modrejch a nevypíše deset propisek na dvacet stromů tak jako by neexistoval. Chránič na zásuvku, která bude uvnitř domu a navíc bude jištěna jističem a centrálním chráničem mi přijde jako plýtvání penězi.
K té zásuvce na sloupku...nera d bych jakkoliv provrtával nový sloupek a nabádal sousedy aby ke mě chodili zadarmo a tak bych raději měl vše pod střechou. Je to dočasné řešení a po revizi a schválení ze strany ČEZu se k celé situaci hodlám postavit jinak. (whist)
Zdenek Hejčl:
Přečetl jste si svůj první dotaz?
O centrálním chrániči v něm není ani slovo. (wall)
Správné rady jak na to, jste tu dostal.
Chránič musí být, jestli centrální nebo na každou zásuvku zvlášť, zde je možnost volby. (whist)
Postavit se můžete k této záležitosti, jak se zlíbí, zde je především v první řadě bezpečnost uživatelů.
Ale už z dotazu vyplývá, že asi elektrikář moc nejste...
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana