Jak vypočítat přechodový děj na vedení?
milan b.:
Potřeboval bych prosím poradit s řešením přechodového jevu na vedení je-li zadáno:
Elektrická lokomotiva opouští úsek vedení 6kV jedné měnírny při výkonu 0,1MW.
Za jak dlouho klesne přepětí na 7,5kV,
je-li úsek dlouhý 24km,
zkratový výkon 10MW a vlnová impedance 300 ohmů?
Jirka Š. Svejkovský:
Prodejnu skript pod menzou v Dejvicích už zrušili? Já to řešil koupí od starších spolužáků.
Pochopte to asi takto: nejste-li schopen pochopit a vyřešit úlohu, kterou jste na škole dostal, nečekejte, že jí někdo vyřeší za vás.
Možná vás někdo navede.
Milan Hudec:
Není ten příklad nějaký zmatený?, chtěl jsem si započítat ale.....
Např. pro otázky přepětí je velmi důležitý parametr nadmořská výška.
milan b.:
to je jasné, že vím o co jde, že je to v podstatě vypínaní zátěže pod zkratem a řeší se to soustavou pěti rovnic a Bewleyův jízdním řádem vln,jako odraz vln z bodu A do bodu B, nadmořská výška je nepodstatná, právě mě zajímá jestli je důležitý ten výkon 0,1 Mw, když je pak ta lokomotiva ve zkratovém výkonu 10Mw?
Milan Hudec:
Citace: milan b. 08.04.2011, 20:43
to je jasné, že vím o co jde, že je to v podstatě vypínaní zátěže pod zkratem a řeší se to soustavou pěti rovnic a Bewleyův jízdním řádem vln,jako odraz vln z bodu A do bodu B, nadmořská výška je nepodstatná, právě mě zajímá jestli je důležitý ten výkon 0,1 Mw, když je pak ta lokomotiva ve zkratovém výkonu 10Mw?
Nadmořská výška podstatná je, dále záleží na tom, zda se v příkladu uvažuje širá ideální rovná trať, či nějaké sklonové poměry, rekuperace, provoz dalších lokomotiv na trati atd. atd.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana