Jaké hrozí nebezpečí při zanulování již rozdělených vodičů PE a N?

<< < (3/3)

Kamil Táborský:
Citace: Jiří Buben  06.04.2011, 19:10

Pokud jde o rozvaděče, ze kterých se napájejí stánky atd. tak už přívod k tomuto rozvaděči by podle mého soudu měl být chráněn chráničem s dIn 300 mA

Já jsem to tedy pochopil trochu jinak. A to tak,že má být chráněn kabel spojující tento "hlavní rozvaděč a "podružné rozvaděče"

V "hlavním rozvaděči" musí být chránič se zpožděním a s citlivostí do 300mA
V "podružných rozvaděčích"musí být chránič klasický s citlivostí do 30mA

Přívody se tahají z kanálů (ocelové poklopy na zemi v pavilonu),ve kterých jsou 3 fázové zásuvky různých jmenivitých proudů.
Od těchto zásuvek (63A,32A) se napojuje kabel bud do "hlavního rozvaděče" z něhož jsou napájeny další "podružné rozvaděče" s fíčkem 30mA a nebo se rovnou z jedné zásuvky v kanálu napíchne přívod,vedoucí rovnou do "podružného rozvaděče" s fíčkem na kterém jsou jednofázové zásuvky.

Na celém výstavišti v žádném pavilonu nejsou zásuvky v kanálech chráněné přes proudový chránič a pochybuji,že tomu tak je někde v ČR.

Radim Strycharski:
Citace: Kamil Táborský  06.04.2011, 20:01

Já jsem to tedy pochopil trochu jinak. A to tak,že má být chráněn kabel spojující tento "hlavní rozvaděč a "podružné rozvaděče"

TNI jsem nečetl, ale z ČSN jsem to pochopil stejně jako Vy.

Petr Novák 2:
Citace: Kamil Táborský  06.04.2011, 20:01

Přívody se tahají z kanálů (ocelové poklopy na zemi v pavilonu),ve kterých jsou 3 fázové zásuvky různých jmenivitých proudů.

Jsem si vědom, že je to trochu mimo toto téma, přesto si dovolím jednu doplňující otázku. Jestliže jsou na zemi pavilonu ocelové poklopy - jsou také připojeny k pospojení?
Stojím před otázkou zda každý z těchto ocelových poklopů pospojit nebo nepospojit.

A jaký je konkrétní systém pro kabelové kanály je použit? Hledal jsem několik hodin na internetu a popravdě jsem nenašel žádný systém, který by vyhovoval tomu, že přes tyto kanály jezdí auta (uvnitř haly) a jakým způsobem vyvést kabely v konkrétním místě, tak aby kabely "nepříštipla" ocelová deska.

Lubomír Jindra:
Pospojení ocelových poklopů v podleze se řeší takto:
Sejde se několika člená komise, složená z lidí jejichž oborů se prostředí týká + provozovatel. Tato komise určí vnější vlivy. Mimo jiné na základě těchto vnějších vlivů pak určí projektant jestli se pospojí nebo ne.

Pro představu vaše otázka zní takto:
Pojedu do cizí země autem, mám si vzít pneumatiky na led?

P.S.
Pak tady někdo napíše: Já bych je pospojil. A někdo jiný: Já bych je nepospojoval. Vy pak napíšete že místní odborníci nic nevědí, když se nemohou shodnout.  :( Rovnou tedy připomínám že projektová dokumentace se v diskusním fóru vytvořit nedá. (no)

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana