Je potřeba mít v bytě 25A třífázový hlavní jistič když nemáme el. vytápění?
LCF314:
Citace: Fuk Tomáš 29.03.2011, 14:06
To myslíte vážně?
Trouba, pračka, myčka, rychlovarná konvice, fén, vysavač, TV, PC dá dohromady 10-11 kW, a to nepočítám rozběhový odběr lednice cca 1 kW.
V tom případě štítky všech el. zařízení neříkají pravdu?
Pokud je na pračce uvedeno 0,9kW, na lednici 0,67kW, na myčce 1,1kW, na troubě 1,1kW dá se tomu věřit?? Jsou to nějaké průměrné hodnoty a zkutečnost je jiná?? Kde je pravda??
Fuk Tomáš:
Citace: LCF314 29.03.2011, 14:16
Záleží na mně, jestli si elektřinu připojím, a ne na libovůli nějakého cizího člověka.
Možná, že máte ve smlouvě s developerem nějaké ustanovení, ze kterého implicitně vyplývá, že bude instalace připojena na síť. Jak byste si např. představoval přejímku zabudovaných spotřebičů - přivezete si dieselagregát?
Fuk Tomáš:
Citace: LCF314 29.03.2011, 14:22
V tom případě štítky všech el. zařízení neříkají pravdu?
Pokud je na pračce uvedeno 0,9kW, na lednici 0,67kW...
Jste si jist, že je na té lednici napsáno toto? Vsaďme se, že ne :D
To co uvádíte budou spíše spotřeby v kWh za den nebo za jeden cyklus. Ne příkon v kW.
Jirka Š. Svejkovský:
Já teda nevím, ale kromě myčky mám doma všechny popsané spotřebiče a Jistič 1x25A mi ještě na přetížení nevypadl. To, co pán popisuje je běžná domácnost, jakých jsou tisíce a nikdo si nestěžuje.
Znova opakuji, 3x16A před elektroměrem není v selektivitě s 1x16A na zásuvkách. Při zkratu pak můžete zůstat potmě.
Fuk Tomáš:
Jen aby ta chybějící myčka nebyla právě ta poslední kapka :D
Taky souhlasím, že takováhle domácnost s 1x25 v pohodě vyžije - nanejvýš si bude muset zvyknout, že při myčkování/praní je lepší hřát vodu na sporáku, než v rychlovarné konvici.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana