Jak společně spínat rozvody 230V a 12V?

<< < (2/5) > >>

Jiří Buben:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  24.03.2011, 17:12

Hlavně mi není jasná funkce vypínačú u nouzovky, když jí spínáte podpěťovkou při výpadku napětí. Máte jasno v tom, jak má NO fungovat? Obligátní otázka: jak to řeší projekt?

Tazatel zřejmě neměl na mysli klasické NO, ale osvětlení, které by v případě výpadku síťového napájení toto nahrazovalo. Prostě chtěl mít komfortní svíčku. Zřejmě se dotazoval sám projektant.

Jirka Š. Svejkovský:
Děláte si legraci, že jo? Projektant by takový dotaz nepoložil.

Jiří Buben:
Myslel jsem projektanta v úvozovkách, které jsem zapomněl doplnit. Zktátka montér projektant amatér, nebo sám investor. Rozhodně jsem nemyslel projektanta profesionála. ;)

Jirka Š. Svejkovský:
Takže kontrolní otázka: jak velký proud DC snese vypínač?

Radek Červený:
Spíš by měla být doplňující otázka, zda NOUZOVÉ OSVĚTLENÍ může být vůbec spínáno spínačem? Není zde požadavek na trvalé svícení při výpadku po určitou minimální dobu?

Navíc by bylo dobré přidat spoustu informací. Je to bytový dům, rodinný dům, obchod,....? Je tam nyní stávající NO? Pokud ano, tak jaké ( staniční zdroj nebo svítidla se zabudovaným zdrojem )? Jaká je kapacita baterií a jaký je celkový odběr NO ( má vůbec smysl spínání NO řešit )? Jaké je ovládání osvětlení chodby ( tlačítkové s časákem, schodišťové, pohybová čidla...).

Jinak se budeme bavit o .....  ;)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana