Jaké charakteristiku jističe zvolit pro garáž?

(1/2) > >>

Jakub Funk:
Rozhodl jsem se předělat elektroinstala ci v garáži,
jelikož jak jsem otevřel starý rozvaděč s pojistkami,
ve kterém byly i vypínače na světla jsem zjistil,
že původní majitel měl přímo na žárovky přivedeny fáze a vypínal nulák,
nicméně i ty hliníkové vodiče upadávaly samy jen se na ně člověk škaredě podíval.

Nevím jaké jističe nebo spíše s jakou charakteristik ou tam zvolit,
garáž je připojena na chalupu,
kde jsou také staré rozvody
ale jak se něco v garáži porouchalo tak vyhodily až jističe v chalupě a ne poistky v garáži
(v chalupě jsou ty jističe taky pěkně staré)[/b].
Také jsem tam chtěl dát chránič ale ten tam nejspíš fungovat nebude jelikož není rozdělen PEN na PE a N.

Jozef BABJAK:
Poprvé: z poskytnutých údajov sa nedá položená otázka zodpovedať.

Podruhé: pozvite si domov elektrikára. Máte totiž ďaleko závažnejšie problémy ako "Akú charakteristik u ističa zvoliť?"!

Jiří Buben:
Pozvěte si projektanta a projednejte s ním Vaše požadavky a vrhněte se do rekonstrukce elektroinstala ce. To bude vzhledem k uvedenému ve Vašem dotazu zřejmě nejpřijatelněj ší cesta a nakonec si ušetříte spoustu problémů a finančních prostředků v budoucnu pokud by jste to chtěl prozatím pouze nějak zaflikovat.

František Šohajda:
Klasicky v "B"..../nejsou bližší údaje/
Doporučuji dát chránič....ale zase jištění proudu v "B".....Klasika.. .
Nejmenší nároky na smyčku.....a pod....
 ;)

Pavel Stránský 111:
Bylo by rozumné se domluvit minimálně s elektrikářem, který vám to zapojí, tak aby to bylo bezpečné. Pokud je Vámi popisovaná elektroinstala ce ve špatném stavu je třeba to řešit od základu, vše vyhodit udělat nové, včetně přívodu. V garáži toho nebývá tolik pokud se vám nechce sekat necháte si zhotovit vybavenou zásuvkovou skříň, do které přivedete nový přívod a nějakým způsobem vyřešíte osvětlení. Něco jako tahle v libovolném osazení a velikosti dle Vaší potřeby:
http://www.scame.cz/tmp/web-upgrade/d231-1.jpg

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana