### O atomových elektrárnách živě teď!

<< < (15/30) > >>

Rozmahel Vladimír:
Citace: Radek Kroutil  16.03.2011, 21:24

BBBojim ssse aaaa ccco jááá sss tiimmmm?
TO: Kroutil
Nevím zda tady nějaký příspěvek někoho šíří paniku. Je to jen debata lidí, kteří uvádějí svůj názor na nějaké dění. Pokud vás to stresuje, tak si kupte nějaké lehčí čtení. Tuhle vyšel např. Ferda Mravenec.  :D

Lubomír Jindra:
Citace: Radek Kroutil  16.03.2011, 21:24

A to jsem věděl. Rejpnu a hned oblíbenost (karma) jde dolu...

To známe všichni, nic bych si z toho nedělal, mimochodem já nepískal...

USA hovoří o podcenění celé situace. Není problém jen s reaktory, ale i s bazény s vyhořelým palivem, ve kterých postupně stoupá teplota. V bazénu reaktoru 4 už se možná vypařila.

Čím dál tím víc mám pocit, že situace ve Fukušimě je naprosto bezprecedentní .  :(
Kritika jaderných elektráren po celém světě bude drtivá. Že to je veliký průšvih pochopili japonci hned na začátku, kdy reaktory za stovky miliard bez váhání obětovali a začali chladit mořskou vodou.

Pavel Horský:
Ze včerejšího rozhovoru s Danou Drábovou:

Otázka: Jak dlouhou dobu se bude muset reaktor chladit, roky, měsíce, dny než vyhasne?
Odpověď: Roky, pokud se z něj palivo nepřemístí jinam.

Tak to je docela průšvih, nemyslíte?

Rozmahel Vladimír:
Chlazení mořskou vodou je totéž jako zalévání zahrady. Voda po průchodu zamořeným prostředím jde zpátky do moře. S sebou vezme trochu tepla a spoustu radiace. Paní Drábová pouze opatrně poznamenala, že snad stačí tu vodu čistit.

Fuk Tomáš:
Citace: Rozmahel Vladimír  17.03.2011, 07:24

Chlazení mořskou vodou je totéž jako zalévání zahrady. Voda po průchodu zamořeným prostředím jde zpátky do moře. S sebou vezme trochu tepla a spoustu radiace. Paní Drábová pouze opatrně poznamenala, že snad stačí tu vodu čistit.

Ono je to trošku jinak. Pokud vím, tak (alespoň zatím) tam nemají tak výkonnou techniku, aby jim ta voda přetékala. Zatím (stav v úterý) tak tak stačí doplňovat to, co se vyvaří.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana