Co zaplatím za novou přípojku s protlakem asi 8 metrů pod silnicí?

<< < (2/2)

David Lamr:
jestli jsem pochopil dobře tak se toho týkají tyto dva odstavce zakona.

(3) Do nákladů spojených s připojením a se zajištěním požadovaného příkonu nebo výkonu se zahrnují náklady na pořízení projektové dokumentace, geodetická zaměření, věcná břemena a ostatní bezprostředně související investiční náklady a poplatky na výstavbu, úpravu nebo pořízení přenosové soustavy nebo distribuční soustavy.

(4) Do nákladů spojených s připojením a se zajištěním požadovaného příkonu nebo výkonu se nezahrnují náklady související s pořízením, výstavbou nebo úpravami přenosové soustavy nebo distribuční soustavy, které svým rozsahem přesahují nezbytně nutnou míru odpovídající hodnotě příkonu nebo výkonu, požadovaného žadatelem, a místu a způsobu připojení jeho zařízení.

Vít Rotrekl:
 Ja si myslím, že když jste měl přípojku vzduchem, tak vám asi nebudou novou dělat do země. Leda by jste se na tom nějak finančně podílel. Postaví vám na hranici pozemku sloup na něj osadí pojistkovou skříň a hle přípojné místo na hranici pozemku je na světě.
 Nebo vám tu přípojkovou pojistkovou skříň dají na sloup co je přes cestu a zbytek bude na vás. Na to aby jsme vám tu dali nějaký kloudnou odpověď máme málo informací. v podstatě máte dvě možnosti buď seženete nějakého schopného elektrikáře (projektanta),  který zná místní poloměry a ví co a jak. Nebo si podejte na ČEZ žádost o připojení odběrného místa a oni vám dají stanovisko, za jakých podmínek to budu zhotoveno. Stanovisko je platné u EONu 1 rok, předpokládám že u ČEZu to bude stejný.

David Lamr:
 (poklona)  za odpověd. Což o to, přípojku pod zemí navrhl projektant, že prý nové přípojky dávají jedině do země. Pro mě za mě mi to mohou vrátit zpět na štít domů, mají to tak všichni okolo a veškeré vedení v oblasti je na sloupech. Jde mi o to jestli CEZ rozhodne jakkoli, zdali se na tom budu finančně podílet kromě poplatku za příkon. Jestli mají povinnost mě připojit na své náklady na hranici pozemku nebo si vlastně budu muset zřídit kabel sám a v tu chvíli už se vlastně nejedná o připojení na které mám ze zákona nárok.
Mám toho plnou hlavu protože všude čtu něco jiného a mám z toho akorát pocit že pokud si to člověk nepohlídá tak u CEZu se na pravidla a zákony moc nehraje. Prostě hrajou na to že stavebník je tlačenej hypotekou a přistoupí na cokoli jen aby se vyhnul problémům.

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana