Jak zapojit motor od firmy Heidolph?
JosefS:
Nevím co je to zač. Má s vinutí motoru vyvedeny 3 vývody. Jeden vývod je označen černě, druhý červeně a třetí modře. Mezi jakýmakoliv dvěma vývody jsem měřil cca 90ohm. Zkoušel jsem připojit napětí 230V na dva jakékoliv vývody, tak se motor roztočí. Točí se pomalu a hodně se hřeje. Pak vypne (asi tepelná ochrana). Dá se nějak jednoduše zapojit, aby se točil tak jak má, popřípadě měnit směr otáčení?
Petr Doležal:
Zkuste se zeptat přímo odborníků
JosefS:
No zkusím, díky, ale nevím. Je to vykuchany z nějaké mašiny, tak nevím, zda se semnou budou bavit. Jináč nikdo neví?
Martin Kurka:
Vážený pane JosefeS,
jde o elektronicky komutovaný DC motor, podle pastorku z nějakých vrat, nebo rolety.
S velkou pravděpodobnos tí má brzdu (na 24VDC nebo 230VAC) a provozujete jej zabržděný.
Dále bude mít enkondér otáčení nebo vývody pro potenciometr řízení rychlosti.
Celkem drahý motor, možná touto dobou po neodborném zapojení a testování již odprásknutý.
Bez katalogu výrobce to nezapojíte dobře.
O.T. Nemějte mi to za zlé, ale odhaduji že je původně asi ukradený, když nevíte k čemu je a z čeho je tak drahý a speciální motor, že?
Petr Doležal:
Citace: Martin Kurka 05.03.2011, 01:18
O.T. Nemějte mi to za zlé, ale odhaduji že je původně asi ukradený, když nevíte k čemu je a z čeho je tak drahý a speciální motor, že?
A nebo byl demontovaný, protože byl vadný, ale původnímu majiteli to bylo líto vyhodit a myslel si, že se to někomu může ještě hodit. Třeba náhradní převodovka.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana