Su nejake doporucenia pre kabelaz v spalnach?
Michal Krol:
Ak je zasuvkovy okruh v izbe, kde spime tahany dookola, mam pri spanku kable takmer pri hlave (ak uvazujem postel prisunutu k nejakej stene). Je vhodne uvazovat elektromagnet. pole vytvarane tymito kablami?
V noci tym okruhom podla mna prud nepotecie, ak nemam zapojene ziadne spotrebice daneho okruhu (mozno nabijacka mobilu, stand-by mod u spotrebicov).
Je elektromagnet. pole vytvarane kablami, ak su len pod napatim?
Su nejake doporucenia pre tahanie kabelaze v miestnostiach, kde spime?
Jan Franěk:
Ano, jsou. A to od různých podvodníků, kteří na vás vymámí mnoho peněz za "bezpečnou" instalaci. vám se bude opravdu potom lépe spát, protože vás nebude tížit majetek. Asi bych to přirovnal k účinkům placeba.
Pokud vám někdo ukáže, že tam jsou nějaké zóny a pak je zruší, pěkně za peníze, tak se vám určitě bude spát lépe, i když se v podstatě nic nezmění.
Pavel Horský:
Před časem chtěl zákazník vyřešit tzv. elektrosmog v místnostech jako jsou dětské pokoje a ložnice.
V PD jsem použil automatický odpojovač sítě FR 12.1 .
Více zde: http://www..../biovyp.html
http://www.arc.cz/dokumenty/md10_elektrosmog.pdf
Jiří Schwarz:
To jsme takhle jednou u člověka s "radikálními názory na elektrosmog" koukali z okna a při pohledu na sousední panelák a antény mobilního operátora jsem vyslechnul přednášku o tom, že by pod takovou "mikrovlnkou" bydlet nechtěl.
Trochu jsem ho psychicky zdeptal, když jsem mu začal vysvětlovat, že ty antény vyzařují především do stran, nahoru a dolů minimálně, dost toho odstíní plechová střecha, tak u něj bude intenzita elektromagneti ckého pole srovnatelná nebo vyšší než v "domu pod anténami"...
Kdo si nechá udělat odpojování rozvodu 230V a přitom si položí na noční stolek mobil, je pro mě hodně neseriozní "komik"
Pavel Horský:
Jiří, zákazník pro kterého jsem uvedenou instalaci navrhoval byl veliký podivín. Myslím, že mobil ani nepoužívá, neboť ten se dává k hlavě a to on by vzhledem k jeho vyzařování nesnesl. Neptal jsem se ho, jestli on a jeho rodina chodí zabaleni do alobalu, ale řekl bych, že možná ano :)
Na to, zda chce zásuvky na TV i v pokojích pro děti a ložnici se na mě s údivem podíval a jasně mi dal najevo, že jsem se asi zbláznil. Jejich rodina na TV nekouká a tak v celém domu prostě nebude.
Ale co? Náš zákazník, náš pán. On si poroučí, já mu za cenné papírky splním všechna jeho zbožná přání.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana