Která norma mi nepovoluje čtyřkolíkovou 3f zásuvku pro přípojení 3f spotřebiče?
Fuk Tomáš:
Citace: zerotest 04.03.2011, 08:37
Nikde jsem netvrdil, že jsou jediní výrobci a už vůbec, že se nikdy předtím 5 pólové vidlice a zásuvky nevyráběly.
Já tedy jsem Vaše tvrzení
Citace: zerotest 03.03.2011, 08:08
Dříve byla výjimka pro použití (podle tehdy závazných ČSN) 4P a platila do zavedení výroby vidlic a zásuvek 5P, které byly zavedeny v roce 1990.
také pochopil tak, že se podle vás před r. 1990 5P zásuvky nevyráběly.
Václav 3:
(poklona) kol. Fukovi, že odpověděl za mě, přesně stejný pocit jsem z oné formulace měl i já.
P.S. Laskavý admin jistě promine, ale musím odpovědět ještě na dotaz týkající se Marie Terezie: vidlici používala jistě servírovací a zásuvku dřevěnou nazývanou též šuplík.
zerotest:
To: Fuk Tomáš Posláno: Dnes v 09:07 a Václav 3 Posláno: Dnes v 09:32
Nyní se nejčastěji používají třífázové zásuvky a vidlice typu 1643, 3243, 6343, 1653, 3253 a 6353. (speciálně pro pana Fuka a Václava 3 - tím netvrdím, že jsou jediné které se vyrábí a používají)
Tedy do roku 1990 vyráběl SEZ (myslím že jiný výrobce v ČSSR-ČSFR nebyl)jen typy 1643, 3243 a 6343 tedy 4P a od roku 1990 typy 1653, 3253 a 6353 tedy 5P.
Možná, že se mýlím a budu rád když zde uvedete dnešního výrobce , ,Čápovky,, abych si doplnil znalosti nejen já, ale i široká veřejnost o staronovém výrobku, který se používá u nových zařízení a který jsem z neznalosti opomněl.
Václav 3:
to zerotest:
Já jsem ve svém původním příspěvku vůbec nehovořil o tom, že se čápovky používají dnes u nových výrobků, pouze jsem chtěl upozornit, že připojení PEN přes zásuvku bylo zakázáno již dávno. Vy zřejmě odpovíte aniž byste větu nebo příspěvek dočetl do konce a ještě ji považujete za útok proti vám.
Čápovky stále vyrábí Elektro-Praga a to jak 5p tak i 4P s jedinou změnou, nové kusy jsou označeny 16A 400V.
To je z mé strany vše, dále se s Vámi nehodlám přetahovat o slovíčka, na to nemám čas. Protože tato diskuse původní téma již vyčerpala beze zbytku, požádám admina nechť ji uzavře, pouze si myslím, že by měl mít možnost se ještě vyjádřit kol. Fuk.
Fuk Tomáš:
Nemyslím, že by bylo co dodat.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana