Aky typ kabla pre podruzne rozvadzace?

<< < (2/2)

Oliver Mička:
K podružním rozvádzačom by som už ťahal kábel CYKY-J 5x....

Máte asi prebytok 4 žilového kábla že :P

Pavel Horský:
Citace: oliver  26.02.2011, 12:54

Bod rozdelenia PEN na PE a N sa robí podla mňa vždy v elektromerovej skrinke.

Můžete doložit důvod vašeho tvrzení?

Oliver Mička:
Citace: Pavel Horský  27.02.2011, 09:09

Můžete doložit důvod vašeho tvrzení?

Pracoval som s viac projektami a vždy bol bod rozdelenia v RE, samozrejme bod rozdelenia môže byt aj v domovom rozvádzači, ovšem ja sa snažím vždy bod rozdelenia robiť hneď v prvom možnom mieste teda v prípade prípojky to je elektromerová skrinka.

Roman Šafránek:
Jakou má výhodu rozdělení v RE? Mi naopak připadá lepší provést rozdělení až v domovním rozvaděči kde se provede i přizemění bodu rozdělení. Při dlouhém vedení mezi RE a domovním rozvaděčem může být i pěkná úspora na kabelu, ledaže by se dával menší průřez než Cu10 nebo Al16... což mi ale zase nepřipadá rozumné

Milan Hudec:
Bod rozdělení by se měl provádět tam, kde je to nejvýhodnější z hlediska bezpečnosti, provozuschopno sti atd.,  jednotná šablona neexistuje, když to vezmu do důsledku se všemi drobnými niancemi k rozhodnutí  kde rozdělovat, kde zemnit a pod.,  je zapotřebí aby toto provedl jednak problematiky znalý člověk, který je obeznámen se všemi detaily na místě, diskuze bez těchto místních znalostí, byt vedené odborníky mnohdy nikam nevedou, je skutečně třeba začít projektem, vypracovaným projektantem, který umí nejen kreslit obrázky.
Osobně jsem obecně zastáncem používání 5žilového kabelu ovšem s využitím žil z/ž a m coby PEN. (paralelně).

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana