Jak změřit spotřebu LCD televize v pohotovostním režimu?

(1/5) > >>

Karel Řehák:
Můžete někdo poradit jak změřit spotřebu LCD televize v pohotovostním režimu? K měření jsem použil klasický ampérmetr (DU 10) i digitální (APPA 109) a naměřil sem 75mA, což je něco okolo 17W. Toto je ale ve velkém rozporu se spotřebou udanou výrobcem 0,15W. Odpověď výrobce je "Měříte špatně, náš údaj je správný".Jak tedy měřit "správně" aby vyšel jejich údaj?

Petr Doležal:
Změřil jste proud a jeho vynásobením napětím jste spočítal cca 17VA, což je zdánlivý výkon.
Musíte měřit citlivým wattmetrem a nebo elektroměrem v delším časovém úseku, aby se vůběc něco načetlo.

František Šohajda:
Většinou údaj od výrobce sedí.....
S těmi spotřebami v "pohotovostním režimu" se někteří obyvatelé někdy moc diví..zejména starší spotřebiče jsou celkem žrouti...
Minulý rok jsem to počítal u jednoho bytu /garsonce/ kde se odečítá každý měsíc spotřeba,pro stížnost nájemníků že byli 3 týdny na dovolené a mají vysokou spotřebu...
Když jsem to všechno sečetl /dnes se musí počítat i třeba sporák-sklokeramika a podobné/ vyšlo to opravdu na tu spotřebu co museli zaplatit !!No divili se pak všechno na dva dny vypnuli -vyndali šňůry a sporák vypnuli "sporákovkou" a dali mě za pravdu..! :(

Karel Řehák:
No a existuje nějaký měřák schopný měřit řádově v setinách wattů?
A je možné že se zdánlivý výkon může od skutečného příkonu lišit 100x jako v tomto případě? Ono těch 0,15W je podezřele málo. Docela zajímavé téma na nějaký spotřebitelský test jestli údaje výrobců jsou pravdivé.

František Šohajda:
U LCD je 0,15W nějak málo.....možná 1,5W....
Dají se koupit W-metry ale na tak malé a přesné příkony bude stát jak dvě LCDčka.... (dance)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana