Jak řešíte CENTRAL a TOTAL STOP ?

<< < (13/14) > >>

Pavel Horský:
Tato skříňka má zámek totožný se zámkem pojistkové skříně, tzn. mechanismus otevíratelný pomocí běžně dostupné kličky.

Martin Kurka:
Jojo, to otevřou dobře, hasiči mají pro otevírání rozvaděčů u sebe vždy univerzální kličku Nupla.

Radim Blaťák:
Už to mám nějakou dobu vyřešené tímto způsobem a u ČEZu mi to už vždy prochází. Poslal jsem jim několik možností a ustálilo se to na téhle, se kterou souhlasí.

Umístím vypínač na HDV do neměřené části v prvním elektroměrovém rozvaděči a na něho osadím napěťovou spoušť. Tlačítko pak už umístím dle dohody s hasiči, někde u vchodu. Tlačítkem spínám nulu, protože nemůže dojít k neoprávněnému odběru někde na trase vedení k tlačítku.

Samozřejmě s použitím napěťové cívky nebudete všichni souhlasit, ale takhle mi to prochází jak u ČEZu, tak u hasičů.

Toto je jediné řešení, se kterým jsem u ČEZu pochodil.

J Lhava:
ČSN 33 2130 od edice 3 požaduje používat plný průřez PEN ...

Citace: Radim Blaťák  01.01.2016, 16:06

Samozřejmě s použitím napěťové cívky nebudete všichni souhlasit ...
Proč ne? Podpěťová je na tuto aplikaci nesmysl.

Jan Bocek:
Citace: Pavel Horský  25.07.2013, 10:39

Vypínání bytů a rozvaděče RH: do výstupu z elekroměrů zařazeny vypínače ZP-A40/3, ke každému vypínači instalována vypínací napěťová spoušť ZP-ASA/230V.  U vchodu do objektu instalovány spinače TOTAL a CENTRAL STOP (po rozbití sklíčka zmáčknout tlačítko).
Fertik.

Snad jen.........napájení spouští je jištěno jističem 6A/B. Nepředpokládám, že by se za léta jen tak z ničeho nic rozbil, ale může ho nějaký jouda nechat vypnutý.....na druhou stranu, proč by to někdo dělal  (dance)

Skoro podobné řešení, jen napěťová cívka je napojená bez jištění. Někde v normě v těchto případech je to povoleno. Projektanti to budou vědět kde a za jakých podmínek.

Je to dobrá zkušenost, kterou zde kolega Radim Blaťák poskytl. Hlavně v tom, že technické oddělení distributora nic nenamítá.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana