Jak řešíte CENTRAL a TOTAL STOP ?

<< < (12/14) > >>

Radim Blaťák:
Další PBŘ z řady
výpis:
"CENTRAL STOP – vypnutí  všech elektrických zařízení  kromě napájení  požárně bezpečnostních zařízení.  Je řešeno dálkové od vstupního prostoru do objektu objektu a z místa nástupu požárních jednotek do objektu (zádveří vstupu).
TOTAL STOP – vypnutí všech elektrických zařízení v objektu včetně požárně bezpečnostních zařízení. Musí být v uzamčeném prostoru s klíčem v prosklené skříňce a v místě jeho instalace musí být umístěna výstražná cedulka znění:  „POZOR VYPNE VŠECHNA POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ  ZAŘÍZENÍ  – POUŽITÍ  AŽ NA POKYN VELITELE ZÁSAHU“."

Opět neřešitelné. Buď vypnu za elektroměrem, ale RE bude pod napětím (umístěn u vstupu v únikové trase),  nebo prostě smůla. ČEZ do neměřené části nic nechce.

Juraj Hámorský:
Zaujimalo by ma ako ste to vyriešili. Môžete napísať ak sa vám to podarilo?

Po prečitaní posledného príspevku mi pride potom schodné riešenie:
CENTRAL STOP - vypne meranú časť - musí byť pristupná laikmi - tlačítko niekde na chodbe bez zásahu do nejakého rozvádzača - ČEZ nebude namietať a hasiči asi tiež nie

TOTAL STOP - nevidím dôvod prečo by to mal vypínať laik, teda postačuju aj poistky pri vstupe do objektu - ČEZ spokojné, hasiči asi nie, ale ak tak je tabuľka POUŽITÍ  AŽ NA POKYN VELITELE ZÁSAHU, tak si to vypínajú aj tak oni a oni by mali vedieť ako postupovať. Mať tlačítko ktoré môžu obsluhovať iba hasiči je asi zbytočné a láka to vandalov aby vyskúšali jeho funkčnosť :)

Pavel Tesař:
Kolegové, kamarádi. Když jem v roce 2011 toto téma zaváděl, tak jsem věřil,že se to časem nějak vyřeší. Stále nic! Nebo máte jiné zkušenosti ?  ;)

Jaroslav Hasala:
Co se týká toho IT - nejspíše jde o to, že tato část elektroinstalc e je napájená z nějaké UPS.

J Lhava:
Nedávno jsem se potuloval Prahou a narazil jsem u jednoho dokončovaného bytového domu na šikovné řešení CENTRAL/TOTAL STOP. Tlačítka jsou umístěna venku na fasádě nad pojistkovou skříní a jsou zavřená v samostatné skříňce. Jen už nevím, kdo pak od ní má klíčky (anebo to hasiči rovnou rozsekají?). Co je uvnitř nevím, ale předpokládal bych, že taková ta zasklená tlačítka …

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana