Viděli jste ukázku chytrého domu ovládaného Ipadem?
Mařík Pavel:
Fajnovka, už vidím, jak někde nechám ležet dotyk a ani si nerozsvítím. Určitě to není špatné, ale alespoň částečně zakomponovat "klasické" prvky by neuškodilo. Stejně, jako Němci nedokáží pochopit na školení KNX, že stahovat si e-mail nebo brouzdat po internetu na monitoru zapuštěném ve zdi je blbost.
Jan Alin:
Vždy, když něco takového zahlédnu, tak mě napadne jaká asi je životnost takového zařízení a hlavně jak dlouho ho bude někdo schopen servisovat. Vše je to okolo kategorie výpočetní techniky a deset let staré zařízení je neservisovatel né a nahrazuje se komplet jiným.
Miroslav Minařík:
Je pravda, že ty monitory v kuchyni jsou úlet.
Na druhou stranu je dobré mít takový obsáhlý systém vizualizovaný.
Jako slabinu vidím samotný operační systém. Čím více aplikací, tím cítím větší potenciál možných poruch. Navíc skutečnost, že je systém připojený na Internet mluví sama za sebe. Ne každý si nechá tuto instalaci dělat od renomované firmy, která myslí na všechna "zadní vrátka".
Naše KNX doma má základní fce a problém není, ale pokud si představím vysokou "nabušenost", pak půjde o více vstupů, o více možných problémů.
Možná to zní dnes jako pohádka, ale očekávám "hacknutý" dům. Kdy vám někdo zhasne všude, dobře zatopí, pokropí trávník, spustí alarmy a vy budete zrovna na dovolené, nebo třeba jen sedět se spuštěnýma kalhotama na wc.
:-)
Martin H.:
K problematike mám relatívne blizko. Možnosti techniky sú obrovské, ale ostatné problémy okolo považujem za takmer nezvládnuteľné . Nie všetko, čo sa dá spraviť, aj má význam spraviť.
Úprimne gratulujem všetkým, ktorí pri automatizácii domácnosti našli správny balans; tešia sa z nového komfortu alebo z úspory času či energie a nie sú pritom otrokmi technológie a vlastného domu.
Jan Franěk:
Nejenže jsem viděl podobné ovládání ipodem, ale dokonce jsem si to ošahal během jednoho ze školení. Moc pěkná hračka, to se musí nechat.
Já v tom spíše vidím zajímavý výstup pro investory, kde můžete jednoduše pomocí ikon ovládat vše, co máte řízené "inteligencí". Navíc je to jediná věc, tedy mimo disajnu vypínačů a zásuvek, kde můžete svou elektrikou zaujmout návštěvu. Tímto je pak nová kuchyň, nebo koupelna trochu ve stínu moderní technologie. Určitě se vás na návštěvě normálně na vaši elektriku nikdo ptát nebude. Zde pravděpodobně ano.
Samozřejmě toto, jako každá jiná technologie, má i svá uskalí. Jestli jsou všechny obavy, které tady zazněly oprávněné, jistě ukáže čas. Ale katastrofický scénář, který tady naznačil Mirek Minařík, si také dovedu představit (helpsmajl)
Osobně souhlasím s tím, že i když je to technologie budoucnosti, nic se nemá přehánět. Tedy pouze rozumné vybavení domu tímto systémem. Nic se nemá přehánět. Pak to může být dobrý pomocník a ne překážka, nebo nepřítel bydlení ve vašem domě.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana