Viděli jste ukázku chytrého domu ovládaného Ipadem?
Miroslav Minařík:
Citace: Martin H. 08.02.2011, 22:15
Úprimne gratulujem všetkým, ktorí pri automatizácii domácnosti našli správny balans; tešia sa z nového komfortu alebo z úspory času či energie a nie sú pritom otrokmi technológie a vlastného domu.
Přesně tak.
Rozlišovat zbytné a nezbytné funkce je potřeba.
Ale všichni známe jak chceme mít vše vychytáno do posledního detailu. A navíc, stojí to nemalé peníze a tak logicky investor z toho chce vyždímat co nejvíce užitku.
Podobně jako se software. Čím vychytanější systém, tím více poruch a problému a pak platí i čím více intuitivnější ovládání, tím ještě dražší.
Vzpomínate si někdo na dosovskou příkazovou řádku? ...
Jan Alin:
Citace: Miroslav Minařík 09.02.2011, 08:46
Vzpomínate si někdo na dosovskou příkazovou řádku? ...
Vzpomínám a někdy se slzou v oku. Jen tak mimochodem, obdobné prostředí existuje dodnes napříč systémy, jen se tomu neříká DOS a má dost zajímavé možnosti. ;)
Jirka Š. Svejkovský:
Používá se pořád. Takový ping jinak neumím spustit. A to nemluvím o bash. To je jiná liga.
Vasil Ceral:
Ono to někdo přepískne, ale takové auto v plné elektrice to je lahůdka. Osobně mě přitahovalo mé auto večer, kdy se rosvítili všechny kontrolky a bylo to jak v kopkitu éra. A opravy no lahůdka, měl jsem dokumentaci na elektriku auta ve formátu A4 a o 250 stran a to v němčině, vše se dá opravit a držet v provozuschopné m stavu když je chuť se tomu věnovat. No a chytrá elektrika v domech mě láká a zajímá.
Fip666:
Je to sice pekna vec len mam trosku obavy - z mojich skusenosti (aj ked z ineho segmentu) HW casto predbieha dobu a SW zaostava. Technicky sa zvladne vselico, len ci mame k tomu SW ktory je to schopny dobre, jednoducho, rychlo a ucelne ovladat?
Kolko krat sa clovek rozculi nad telefonom, PC, hocijakou zlozitejsou hrackou - pri tych mnozstvach by mali byt paradne odladene a vychytane muchy a predsa stale su nejake problemy. Beriem to ako pekny doplnok domacnosti, ale myslim ze premna bude mat vyznam az ked bude beznou sucastou vacsiny novostavieb -> relativne lacny a hlavne zabehany.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana