Jak bude reagovat proudový chránič na poruchu zařízení třídy II.?

<< < (4/7) > >>

Zdenek2752:
Pro pana Ctibora Ižáka. Myslím že vím co jste myslel tím vypískáním. Kdysi dávno jsem ve svém panelovém bytě chtěl udělat něco pro svoji bezpečnost. Chtěl jsem do přívodu TN-C vřadit chránič. Uvažoval jsem stejně jako Vy. Sice nevypne při poruše izolace, ale když se dotknu pračky, která má porušenou izolaci, tak sice dostanu ranu, ale chránič to vypne. Jenže každé řešení má svoje výhody i nevýhody. Za zásadní nevýhodu, což je slabé slovo, je to, že se přeruší ochranný vodič. PEN.
Ten chránič jsem nakonec použil, ale jen pro nové okruhy v TN-S.

Pavel Horský:
Citace: Zdenek2752  08.02.2011, 09:43

Za zásadní nevýhodu, což je slabé slovo, je to, že se přeruší ochranný vodič. PEN.
Ten chránič jsem nakonec použil, ale jen pro nové okruhy v TN-S.

Si děláte srandu?
Jak vám může chránič přerušit vodič PEN?

Zdenek2752:
Srandu si nedělám. Pozorně si to přečtěte, včetně příspěvků pana Ižáka.

kokobelo vitamino:
Za proudovým chráničem nesmí být spojen vodič PE+N. Vodič PEN se rozděluje již před chráničem, to pak znamená, že ochranný vodič PE zůstane samozřejmě nepřerušen.
Jak můžete napsat, že se vám přeruší vodič PEN?

Zdenek2752:
Tak ještě jednou: Pozorně si to přečtěte!!

Psal jsem o úvaze, která byla zavrhnuta. Je naprosto normální že člověka napadají různá řešení. mohou to být řešení, která zpočátku vypadají jako vynikající. Dalším přemýšlením a vlastní oponenturou může dojít k tomu, že toto řešení musí být buď upraveno, nebo zavrhnuto. Asi jsem udělal chybu v tom, že jsem nenapsal "Kdyby to tak bylo zapojené, přerušilo by to PEN".
Nicméně i tak mi některé odpovědi připomínají jeden výrok pana Kemra z filmu Marečku, podejte mi pero.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana