Jak se rozdeluje PEN vodič?
Štefan Beláň:
Citace: Michal B. 06.02.2011, 14:33
....Teďka sem objevil tento obrázek, to znamená nějak takto? (obrázek).
Schéma zapojení (obrázek) má drobný nedostatek, hlavní vypínač se zapojuje na přívod TN-C a potom centrální chránič - jinak je to dobře.
Michal B.:
Jistě, tím "někoho" jsem myslel osobu, která k tomu má patřičná oprávnění a smí to provádět a rozumí tomu.
Ještě vyřešit nějaký ten jistič místo starých pojistek a bude to OK.
(poklona) za rady pánové
tekseb:
To Štefan Beláň - měl jsem dojem, že jste v dřívějších diskusích bojoval za samostatnou svorkovnici PEN, nevím, jestli je to podle nějaké normy nebo kvůli měření.
Štefan Beláň:
Citace: tekseb 06.02.2011, 20:10
To Štefan Beláň - měl jsem dojem, že jste v dřívějších diskusích bojoval za samostatnou svorkovnici PEN, nevím, jestli je to podle nějaké normy nebo kvůli měření.
TO: tekseb
To určitě ano, pokud se jedná o rozvaděč, kde je více jak 1 vodič PEN. V tomto konkrétním případě, kde je pouze jeden přívodní vodič PEN, se to dá tolerovat.
Jinak doporučuji instalovat na přívod kryté řadové svorky, chráněné proti dotyku s živou částí, a pro vodič PEN použít zdvojené svorky a vyvést samostatný vodič PE a N na sběrny. :)
Kamil Táborský:
Je vidět,že pan Beláň je opravdu odborník na svém místě,jelikož místo názvu rozvaděč používá správný termín rozvaděč :)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana