Jak se rozdeluje PEN vodič?

<< < (2/6) > >>

Štefan Beláň:
Citace: Michal B.  06.02.2011, 14:33

....Teďka sem objevil tento obrázek, to znamená nějak takto? (obrázek).

Schéma zapojení (obrázek) má drobný nedostatek, hlavní vypínač se zapojuje na přívod TN-C a potom centrální chránič - jinak je to dobře.

Michal B.:
Jistě, tím "někoho" jsem myslel osobu, která k tomu má patřičná oprávnění a smí to provádět a rozumí tomu.
Ještě vyřešit nějaký ten jistič místo starých pojistek a bude to OK.
 (poklona)  za rady pánové

tekseb:
To Štefan Beláň - měl jsem dojem, že jste v dřívějších diskusích bojoval za samostatnou svorkovnici PEN, nevím, jestli je to podle nějaké normy nebo kvůli měření.

Štefan Beláň:
Citace: tekseb  06.02.2011, 20:10

To Štefan Beláň - měl jsem dojem, že jste v dřívějších diskusích bojoval za samostatnou svorkovnici PEN, nevím, jestli je to podle nějaké normy nebo kvůli měření.

TO: tekseb

To určitě ano,  pokud se jedná o rozvaděč, kde je více jak 1 vodič PEN. V tomto konkrétním případě, kde je pouze jeden přívodní vodič PEN, se to dá tolerovat.

Jinak doporučuji instalovat na přívod kryté řadové svorky, chráněné proti dotyku s živou částí, a pro vodič PEN použít zdvojené svorky a vyvést samostatný vodič PE a N na sběrny. :)

Kamil Táborský:
Je vidět,že pan Beláň je opravdu odborník na svém místě,jelikož místo názvu rozvaděč používá správný termín rozvaděč  :)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana