Znáte definici tl.nouzového vypnutí dle ČSN EN 60 204-1 z r.95?
Miroš Jan:
Petře jestli tomu dobře rozumím, tak děláš periodickou revizi pevnéneboli stavební elektroinstala ce. Tam přeci nemůžeš použít normu na strojní zařízení, ale normu na elektroinstala ce. Použil bych normu ČSN 33 2000-5-537, článek537.4… :)
Jan Alin:
Ještě pozor na to k čemu ta tlačítka vlastně slouží. Ne každé červené tlačítko je nouzové vypnutí a to dokonce ani v tom případě kdy po jeho stisku dojde k vypnutí zařízení.
Stanislav Látal:
Citace: Petr Doseděl lit 29.01.2011, 13:27
K tomuto hledání mě přiměla současná revize kterou píši, kde se jedná o provoz z r.95 a kde mají instalována 3 obyčejná tlačítka nehřibovitého tvaru, červené barvy, samo že bez aretace a na obkládačkách šedé barvy, nikde žádná žlutá - neznám žádnou samolepící etiketu s nápisem tl.nouzového vypnutí nebo zastavení. Prosím o radu páni kolegové.
Před pár lety jsem řešil náhradu "central stop" miniaturního tlačítka na německém CNC stroji. Po dost nešetrném zacházení se "opotřebovalo" a až při revizi se na to přišlo ...
Originál byl od Telemecanique, Google nabídl českého pokračovatele a na jejich (SCHNEIDER cz) stránkách jsem našel katalog ... A byly tam i objednací čísla na žluté kulaté samolepky s nápisem i bez (central stop nebo total stop, už si nepamatuji který). Bylo to sice na o19mm (díra) , ale asi budou mít i větší. Řady se jmenovaly HARMONY (5,7) .
Stačí jeden telefon na technickou podporu . (drinks)
nebo je dost jiných dodavatelů .
Jiří Buben:
Samolepící žluté kotouče vyrábí i Möeller (dnes Eaton) a určitě i jiní výrobci. Většinou se dají sehnat s dírou o průměru 22 mm. Jeden čas se dokonce vyráběl samolepicí žlutý papír ve formátech A4, ze kterého se daly vystřihnou jakékoliv průměry pozadí, nebo libovolné tvary.
Petr Doseděl lit:
to Miroš: reviduji zemědělskou dojírnu mléka a dle mého názoru se na tento provoz vztahuje norma 60 204-1 (vývěvy). Dle normy 5-537 stačí aby tl.mělo aretaci a bylo na výrazném pozadí. To dle mě sedí např. na velkokapacitní seníky, kde bývají takto zapojená tl.na dveřích objektu. Problém je v tom že všechny velkokapacitní seníky co jsem viděl jsou postavené v 80-tých letech min.století. Jaká norma tehdy toto řešila? Čili jaká norma předcházela 5-537?
Pánové co vlastníte starou normu 60 204-1 či 33 2200 pomožte mi najít hranice jak jsem o tom psal minule.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana