Proč vyhazuje jistič a po nahození není v okruhu napětí?
Martin H.:
Citace: Ivan TP 16.01.2011, 18:44
Ano, teoreticky je někde v krabičce špatný kontakt, ale jak je možné, že by to jistič i vyhazovalo? A vše je ve VAGO svorkách... Jak jsem uváděl, na jeden tento jistič jsou napojeny 4 světelné okruhy, proud do ostatních tří normálně jde a vesele svítíme... Uvolněný kontakt někde ve vypínači nebo krabičce ale přeci nebude vyhazovat jistič? Díky za odpo.
Jeden z dvoch problémov - istič zapnutý a fáza vo vypínači nie je - by sa mal dať lokalizovať. Keď to miesto so závadou nájdete a uvidíte, možno to vysvetlí aj druhý problém.
Radim Strycharski:
Odpojil bych vše, co odpojit lze a pak v jednotlivých úsecích měřil izolační odpor, případně i přechodový odpor mezi L-N, L-PE a N-PE. Když najdete úsek a závada nebude evidentně v krabici, bude to někde v kabelu. Už se mi taky stalo, že špatně zatlučený a zapomenutý hřebík nahlodal kabel až za tři roky.
Vít Rotrekl:
Jistič tato porucha může vyhodit, tím že tam vznikne na chvilku velký proud, když dojde jakoby k "zapálení oblouku".
Ještě mě napadlo. ty čtyři okruh máte spojené přímo na odvodní svorce na jističe? Zkuste jestli není některý z těch drátů uvolněný.
Zrovna nedávno jsem tento problém způsobil. Měl jsem sice v jisitči jen jeden drát, ale špatně dotažený propojovací hřebínek (vyráběl jsem rozvaděč kde bylo asi 6 řad po 22modulech jističů a zkrátka jsem jeden šroubek blbě dotáhnul).
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana