Aká napäťová sústava je v núdzovom svietidle?

(1/2) > >>

Tomáš Chovanec:
Aká napäťová sústava je v núdzovom svietidle? Myslím tým akumulátor Nicd.

Jiří Schwarz:
Akumulátor sám o sobě je "téměř ideální ukázka" zdroje SELV, tedy malého bezpečného napětí (pokud jeho napětí nepřesahuje 120V, což nepředpokládám)

Něco jiného je nabíjecí obvod, pokud je trvale připojen.
Aby to bylo dál SELV, musí nabíječ splňovat jisté požadavky, někdy se "sestavy" nabíječ+akumulátor spojují jedním pólem se zemí, pak by to bylo PELV.

Tomáš Chovanec:
Ani neviete ako ste ma potešili. Ja som bol tiež v tom, že je to SELV.

Zneistilo ma to, že som nedávno videl jeden projekt a tam bola napísaná napäťová sústava núdz. svietidla 1+N, 2,4V IT
Nakoľko sa moc nevyznám do vnútornej štruktúry núdzového svietidla tak či mi dačo ušlo.

Ďakujem

Oliver Mička:
no videli ste dobtre:
1+N=IT je sieť ktorá napája núdzové osvetlenie zo sieťe (230V)
2,4V býva napätie akumulátoru napájacieho svietidlo pocas výpadku el.energie

Schwarz: nie je zdroj tj batéria braný ako zdroj FELV ?

Milan Hudec:
Citace: Tomáš Chovanec  06.01.2011, 22:08

Ani neviete ako ste ma potešili. Ja som bol tiež v tom, že je to SELV.

Zneistilo ma to, že som nedávno videl jeden projekt a tam bola napísaná napäťová sústava núdz. svietidla 1+N, 2,4V IT
Nakoľko sa moc nevyznám do vnútornej štruktúry núdzového svietidla tak či mi dačo ušlo.

Ďakujem

Pokud jsem tazatele dobře pochopil, jedná se o jednu napájecí soustavu označenou projektantem takto: 1+N, 2,4V IT
K danému lze uvést, že se projektant zbytečně zamotal do názvů síťzových rozvodů a ještě chybně, soustavu bylo možné a dovolím si tvrdit správnější označit např:
2 DC 2,4V SELV

Pokud se jedná pouze o bateriové napájení 2,4V není při dodržení potřebných izolačních bariér od napětích jiných (např. více soustav v jednom svítidle, což tento případ není) prakticky možné uvažovat se systémem coby FELV.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana