Může být PEN k odečtovému elektroměru připojen na kostru rozvaděče?
kolejník:
V ČSN 33 2000-5-54 čl.543.4.2 se píše:
Kovové kryty el.rozvodů se jako vodiče PEN nesmí používat. Vyjímkou jsou kryty přípojnicových rozvodů vyhovujících EN 61534-1. Díval jsem se tam ale tu vyjímku na panelákový rozvaděč jsem nenašel a asi ani nepochopil co hledat.
Jiří Buben:
Citace: Radek Červený 24.12.2010, 16:06
Je spousta možností, jak tento problém vyřešit. Především oznámit předem cca hodinové vypnutí domu, a bez napětí vyměnit či doplnit stupačkovou svorkovnici. Je to jen příklad, samozřejmě existuje spousta dalších možností, jak svorkovnici PEN i ve stávajícím prostoru kapacitně a spolehlivě rozšířit.
Stačí jenom chtít. Ono když se nechce, je to horší, jako když se nemůže.
(jednicka)
Jiří Schwarz:
Mezi výtaháři jsou často radikálové, kteří neústupně prosazují vše, co se dá vyčíst z norem, hodně trvají na tom, že prostorem strojovny výtahu nesmí jít žádné vedení, které nesouvisí s provozem výtahu, jsou schopni napadat umístění antennéch svodů i v místnosti, která je velká skoro jak "půl tělocvičny" a svody jsou na opačné straně než technologie výtahu.
Tak mě překvapuje, že mají mezi sebou i takové kutily...
Jasné je, že pokud jsou všechny svorky na PEN sběrnici obsazené, jakékoliv rozšíření, přepojení,... je možné dělat je v beznapěťovém stavu, protože rozpojení PEN vodiče může vážně ohrozit lidi i napájené zařízení.
František Šohajda:
Výtaháři jsou výtaháři....zn ají perfektně zapojení výtahu..ostatn í je pro ně španělská vesnice...?
Nic proti nim nemám...znám je až moc dlouho!!...takové špeky jsou jim příliž vzdálené!...
Proto s nimi mějme strpení... (bigbb)
Normy mimo výtahy jim moc neříkají???
Václav 3:
Moje zkušenost je, že na svoje zařízení si nedají sáhnout, u cizích se ovšem příliš nerozpakují a zařídí se po svém.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana