Je požadavek připojení bojleru přes zásuvku/vypínač doporučením nějaké ČSN?
Vítězslav Vaněk:
V době mého mládí se boiler připojoval zásadně napevno a skoro vždy s vypínačem.Dcel a by mne zajímalo co je dnes povoleno.Je pravda že dnešní zásuvky jsou kvalitnější.
Štefan Beláň:
Což zapátrat do velice staré, ale platné a dobré ČSN 33 2180:1980 Elektrotechnic ké předpisy ČSN. Připojování elektrických přístrojů a spotřebičů :)
Milan Hudec:
Citace: Štefan Beláň 11.12.2010, 19:45
Což zapátrat do velice staré, ale platné a dobré ČSN 33 2180:1980 Elektrotechnic ké předpisy ČSN. Připojování elektrických přístrojů a spotřebičů :)
Bohužel jsem nenašel ustanovení v normě, ale mám jen původní bez změn a oprav.
Linhart Jarda:
Výňatek z návodu DZD Dražice pro bojlery:
9. ELEKTRICKÁ INSTALACE
Schéma el. zapojení je priloženo k ohrívaci na krytu elektroinstala ce ( viz. též obr. 6 ).
Pripojení, opravy a kontroly el. instalace muže provádet jen podnik oprávnený k této cinnosti.
Odborné zapojení musí být potvrzeno na zárucním liste.
Ohrívac se pripojuje k elektrické síti 230 V/50 Hz pevným pohyblivým vodicem ve kterém je osazen vypínac
odpojující všechny póly síte a jistic(chránic).
Pri instalaci v koupelnách, prádelnách, umývárnách a sprchách je nutné postupovat podle CSN 33 2000-7-701.
Stupen krytí elektrických cástí ohrívace je IP 45.
Dodržujte ochranu proti úrazu elektrickým proudem podle CSN 33 2000 - 4- 41.
Milan Hudec:
Citace: Linhart Jarda 11.12.2010, 20:53
Výňatek z návodu DZD Dražice pro bojlery:
9. ELEKTRICKÁ INSTALACE
Schéma el. zapojení je priloženo k ohrívaci na krytu elektroinstala ce ( viz. též obr. 6 ).
Pripojení, opravy a kontroly el. instalace muže provádet jen podnik oprávnený k této cinnosti.
Odborné zapojení musí být potvrzeno na zárucním liste.
Ohrívac se pripojuje k elektrické síti 230 V/50 Hz pevným pohyblivým vodicem ve kterém je osazen vypínac
odpojující všechny póly síte a jistic(chránic).
Pri instalaci v koupelnách, prádelnách, umývárnách a sprchách je nutné postupovat podle CSN 33 2000-7-701.
Stupen krytí elektrických cástí ohrívace je IP 45.
Dodržujte ochranu proti úrazu elektrickým proudem podle CSN 33 2000 - 4- 41.
Pevným pohyblivým vodičem - nedokážu si představit typ kabelu, takže tento výrobek bych stejně nepřipojil dle návodu výrobce.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana