Čím by mohlo být způsobeno navýšení odběru elektřiny NT 40% VT 700%?

<< < (3/4) > >>

Michal M:
Doma neni nic noveho krome lednicky. Tu jsem dal dneska na merak tak uvidime kolik toho denne spotrebuje. Fakt spina docela casto. Je to no frost a tak tam bezi i vetrak.

Jinak boiler mame.

Jiří Schwarz:
Tak podle upřesněných údajů to je o něčem jiném.
- počítačová sestava ve StandBy - něco si bere PC, monitor, tiskárna, modem,...
- satelit - to jsou nenápadní žrouti, spořebu kolem 15W když koukám, to bych bral, ale jen cca o 2W nižší když je ve StandBy, to mu "nedám",  už jsem přidělal vypínač! (Philips DSX 6010 bere kolem 18-20W a je jedno, jestli "koukáte" nebo na něm jen svítí hodiny)
- starší TV - trochu se zhorší stav kondenzátorů ve zdroji, rozhodí se činnost zdroje  a není žádnou vyjímkou, že odběr "aby svítila kontrola StandBy" stoupne i přes 15W
- pár dalších "maličkostí",  co kus, to 2 - 3W

Když po tom půjdete důsledně, ono se toho nasčítá... 1kWh denně za "zbytečný komfort" je dnes asi úplně normální na běžnou domácnost.

Štefan Beláň:
Citace: Michal M  11.12.2010, 21:19

Doma neni nic noveho krome lednicky. Tu jsem dal dneska na merak tak uvidime kolik toho denne spotrebuje. Fakt spina docela casto. Je to no frost a tak tam bezi i vetrak.

Jinak boiler mame.

TO: Michal M
Máte navýšenou spotřebu cca o 2,2 kWh na den, což lednice klidně může udělat. Záleží jak ji využíváte a jak často větráte. Takže žádná záhada, ale naprosto běžná věc. Vaše spotřeba je naprosto standardní a odpovídá běžné domácnosti. :)

Michal M:
 (poklona)  za odpovědi. Se spotřebou v NT by to možná sedělo. Ale ten VT je docela vyšší. To mi řekla i paní na infolince, že právě mám moc vysokou spotřebu VT. A to se jim nezdá.

Fuk Tomáš:
Citace: Michal M  12.12.2010, 19:09

...mám moc vysokou spotřebu VT. A to se jim nezdá.

Nezdá se jim to docela právem. váš podíl spotřeby ve VT naznačuje, že vám funguje přepínání tarifů, ale nefunguje blokování vytápění a ohřevu teplé vody v době VT - tj. že máte příslušné stykače trvale sepnuté.
Příčina může být jak v zařízení distributora (přijímač HDO se sazbovým spínačem),  tak i ve Vaší instalaci.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana