Může se u spotřebiče tř. II vyměnit pouze vidlice?

<< < (7/11) > >>

Jirka Š. Svejkovský:
Nesouvisí to s tím, že lidé vytrhávají zástrčku tahem za kabel? Pak je požadavek na kvalitní spojení vidlice s kabelem rozumný.

Milan Hudec:
Citace: Kamil Novák  05.12.2010, 21:13

To by mne zaké zajímalo.  :-[
Hlavně kde je tam uvedeno, to "musí".  A dokonce 3x.  :-\

Proboha - nadsázka pro dokreslení situace, jinak 33 2180 (ochranný kolík nahoru).

Jiří Schwarz:
Citace: L. Vaněk  05.12.2010, 19:13

2pólové vidlice i spojovací zásuvky o kterých se zmiňuje pan Rajmont prodává GES Electronic, vidlici za 34 Kč, zásuvku za 28 Kč.

Správný český přístup - 34 Kč za vidlici, kterou dám na kabel, který už má hodně za sebou a nevím, jak dlouhu ještě vydrží...
Kolik stojí celý kabel s plochou vidlicí? Tipnul bych si, že délka 2 - 3 metry by nebyla dražší než vidlice.

Jediné, co mě napadá, je vysavač, kdy je problém celý kabel vyměnit, ale právě tam bych tu "plochou z GESu nedával, jak kvůli proudu (2A ?!),  tak kvůli mechanické odolnosti.

RadekBeč:
Citace: Milan Hudec.  05.12.2010, 21:17

Proboha - nadsázka pro dokreslení situace, jinak 33 2180 (ochranný kolík nahoru).

Jsem to nepochopil o:-),  ale pěkné :D.
Nicméně ano. Na strop bych pak musel dát ZS a připevnit ji vrchem ke stropu.
Fakt jsem se pobavil  ;D ;D .
A vzpomněl jsem si na vytopení 1 garáže,kdy šla po přívodním kabelu po podlaze "nadsouseda" voda a kráásně crčela ze zásuvky na stropě- viz foto.

Jan Kelbich:
Citace: RadekBeč  05.12.2010, 21:46

A vzpomněl jsem si na vytopení 1 garáže,kdy šla po přívodním kabelu po podlaze "nadsouseda" voda a kráásně crčela ze zásuvky na stropě- viz foto.

Možná právě proto to norma požaduje, aby voda necrčela, ale spolehlivě se zachytávala v krabici.  :D :D :D :D :D

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana