Může se u spotřebiče tř. II vyměnit pouze vidlice?
Jirka Š. Svejkovský:
Nesouvisí to s tím, že lidé vytrhávají zástrčku tahem za kabel? Pak je požadavek na kvalitní spojení vidlice s kabelem rozumný.
Milan Hudec:
Citace: Kamil Novák 05.12.2010, 21:13
To by mne zaké zajímalo. :-[
Hlavně kde je tam uvedeno, to "musí". A dokonce 3x. :-\
Proboha - nadsázka pro dokreslení situace, jinak 33 2180 (ochranný kolík nahoru).
Jiří Schwarz:
Citace: L. Vaněk 05.12.2010, 19:13
2pólové vidlice i spojovací zásuvky o kterých se zmiňuje pan Rajmont prodává GES Electronic, vidlici za 34 Kč, zásuvku za 28 Kč.
Správný český přístup - 34 Kč za vidlici, kterou dám na kabel, který už má hodně za sebou a nevím, jak dlouhu ještě vydrží...
Kolik stojí celý kabel s plochou vidlicí? Tipnul bych si, že délka 2 - 3 metry by nebyla dražší než vidlice.
Jediné, co mě napadá, je vysavač, kdy je problém celý kabel vyměnit, ale právě tam bych tu "plochou z GESu nedával, jak kvůli proudu (2A ?!), tak kvůli mechanické odolnosti.
RadekBeč:
Citace: Milan Hudec. 05.12.2010, 21:17
Proboha - nadsázka pro dokreslení situace, jinak 33 2180 (ochranný kolík nahoru).
Jsem to nepochopil o:-), ale pěkné :D.
Nicméně ano. Na strop bych pak musel dát ZS a připevnit ji vrchem ke stropu.
Fakt jsem se pobavil ;D ;D .
A vzpomněl jsem si na vytopení 1 garáže,kdy šla po přívodním kabelu po podlaze "nadsouseda" voda a kráásně crčela ze zásuvky na stropě- viz foto.
Jan Kelbich:
Citace: RadekBeč 05.12.2010, 21:46
A vzpomněl jsem si na vytopení 1 garáže,kdy šla po přívodním kabelu po podlaze "nadsouseda" voda a kráásně crčela ze zásuvky na stropě- viz foto.
Možná právě proto to norma požaduje, aby voda necrčela, ale spolehlivě se zachytávala v krabici. :D :D :D :D :D
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana