Jaké je správné řazení přístrojů za elektroměrem do vstupu domovního rozvaděče?
Jiří Buben:
Citace: Vladislav1 05.12.2010, 18:14
Projekt na onu rekonstrukci nemam, rekonstrukci provadel take elektrikar, toho casu v duchodu (jeste dle stare skoly), ktery mel vsak vsechny normy a vyhlasky pod palcem a kteremu jsem veril, nyni jiz vsak neni mezi nami.
No zřejmě ano. Ale pak nechápu, jak je možné že nemáte projekt, nebo alespoň dokumentaci skutečného provedení. :'(
Neberte to osobně. ;)
Vladislav1:
On by mi onu dokumentaci, onen elektrikar i udelal, to snad neni takovy problem, ale uz to bohuzel nestihl. Proto jsem se take obratil s dotazem zde.
Václav 3:
Jeden doplňující dotaz: Onen elektrikář zemřel přirozenou smrtí?
Vladislav1:
NECHAPU PROC MODERATOR SMAZAL MOU ODPOVED "BEZ KOMENTARE" PANA VACLAVA 3?
Snad po mne nechcete, abych jezdil do byvaleho bydliste pana elektrikare a tam po vesnici shanel jeho pozustale a dozadoval se jich odpovedi, proc ze to pan elektrikar vlastne zemrel, nebo se ptal jeho osetrujiciho lekare na diagnozu, ci pricinu smrti.. :o
Kamil Novák:
Citace: Vladislav1 05.12.2010, 20:00
On by mi onu dokumentaci, onen elektrikar i udelal, to snad neni takovy problem, ale uz to bohuzel nestihl. Proto jsem se take obratil s dotazem zde.
TO Vladislav 1: Následující poznámka není určena vám, protože vy s tím už nic nenaděláte, ale toto je klasická ukázka jak to nemá a nemůže být. (no)
Cit: "On by tu dokumentaci i udělal..."
To je přeci naprosto špatně. (wall)
Dokumentace skutečného provedení přeci není to, že někdo něco udělá (a snad to i napřed promyslí) a až nakonec to nějak někam namaluje a snad i popíše.
Dle mých zkušeností je většina projektantů, s jejichž výtvory jsem se potkal, tlupa diletantů, kteří jsou zadarmo drazí. (plc) A čest těm několika málo vyjímkám (tímto (poklona) p.Jagiella a p.Hrdličku) ! (funny)
Ale jak se to mají naučit, když je investoři obcházejí stylem - Franto udělěj to a pak to nějak nakresli, ať revizák neprská.
Projekt je přeci nějaká idea a následně řešení jak instalaci provést.
Dílo nejdříve zhotovit a pak , ex post, "zmastit" nějakou malůvku a to vydávat za dokumetaci je naprosto nelogické a špatné. >:(
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana