K čemu vlastně slouží bezpečná vzdálenost u hromosvodů?

(1/10) > >>

Jan Franěk:
Dnes jsem byl na revizi v jedné FVE. I když jsem tam nerevidoval přímo tuto výrobnu, tak jsem si nemohl nevšimnout této ochrany před bleskem. Vzdálenost jímače od vlastního pamelu byla cca 20 cm.
Během povídání s montéry na této výrobně mi bylo řečeno, že je to OK.

Já jen prostě nechápu proč při tomto provedení vlastně dělají oddálený jímač. Může mi to někdo vysvětlit?  :-\  :-\  . Jsem asi nějakej zamrzlej. (opravdu tam hrozně foukalo a mrzlo)

To je samozřejmě nadsázka. Nemám takové zkušenosti s FVE, proto mě zajímá, co na to ty panely při úderu blesku. Existuje už něčí osobní zkušenost se zničením FVE během bouřky?

Jan Hájek:
Podle fotky koukám, že to je špatně. Kdo uhodne obě dvě viditelné chyby, dostane DVD KníŠka s podpisem Dalibora a mým.

Rozmahel Vladimír:
No, bez znalosti celé FV se asi těžko dá řící, že je vzdálenost nedostatečná. Na první první pohled se distanční trubka zdá jako vodovodní půlcoulka a jímač taky nebude z provenience Dehn?

Pavel Ryšavý:
Hájek: Jímač není jímač, je to jenom kulatina a je moc dlouhá, distančka vení distančka, ale kus něčeho co se někde válelo (asi ve skladu vodo-topo)

Jirka Š. Svejkovský:
Uchycení distančky ke konstrukci je origoš? Moc bych si na to nevsadil.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana