Jaký zákon stanovuje odbornou způsobilost správce serverovny?

<< < (2/4) > >>

Kamil Novák:
Citace: Vojta123  24.11.2010, 18:27

Jen bych rád upozornil, že veškeré zkoušky zvyhlášky 50 na FELu v rámci předmětu (BP1, BP2 atd) mimo školu nemají žádnou platnost!

Jak to?  :o
Ony existuje víc verzí vyhl.č.50/1978 Sb.?  :-\
Jestliže je jenom jedna (což jsem si až dosud myslel) a někdo podle ní získá jakýkoli stupeň kvalifikace, tak mu platí po celé ČR.  (norm)
Nebo je to jinak?   :-[

BTW: zkoušky se nedělají z vyhlášky, ale podle vyhlášky.  ;)

Jirka Š. Svejkovský:
Nechte ho podepsat protokol z přezkoušení podle §3 vyhl. 50/78. U lidí z IT je úplně jedno, jestli to školení prospal nebo tam vůbec nebyl. Je to ztráta času. Z hlediska vyhlášky je to seznámený laik.

Jiří Schwarz:
Nehledal jsem všechny změny a aktualizace, ale v původním Živnostenském zákonu je problém na co provoz serverovny napasovat... Asi IT nebyly v té době na takové úrovni...

Gabriela Kettnerova:
,  moc vám všem  (poklona)  za odpovědi. Souhrnně mi tedy přijde, že pokud bude mít na starosti pouze běžnou správu serverů, tj. restarty a softwarovou správu, může být pouze poučen a na případné opravy hardwaru využijeme jinou firmu. Poučení může provést někdo, kdo má platnou Vyhlášku 50 nebo laik-např. jednatel (to asi ne :-)),  či musí na nějaké školení?  (poklona)  předem.

Vojta123:
Citace: Kamil Novák  24.11.2010, 18:56

Jak to?  :o
Ony existuje víc verzí vyhl.č.50/1978 Sb.?  :-\
Jestliže je jenom jedna (což jsem si až dosud myslel) a někdo podle ní získá jakýkoli stupeň kvalifikace, tak mu platí po celé ČR.  (norm)
Nebo je to jinak?   :-[

BTW: zkoušky se nedělají z vyhlášky, ale podle vyhlášky.  ;)

Proč to tak je nevím.
Ale na každém přezkoušení nám ve škole říkají, že nám platí jen a pouze ve škole. Nedostáváme ani žádné osvědčení o absolvování, akorát záznam do indexu.

A naopak, pokud někdo má zkoušku podle vyhlášky odjinud, tak na FELu neplatí a stejně musí předmět absolvovat (i kdyby dotyčný měl třeba vyšší §)

Je to zvláštní, ale je to tak. Důvod neznám.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana