|
Štefan Beláň
Karlovy Vary

Chránič je chránič!
|
 |
« Odpověď #1 kdy: 14.05.2005, 19:11 » |
|
Pokud nemáte elektrotechnic ké vzdělání, tak to postrádá logiku. Odpověď je nemůžete.
50/1978 Sb. VYHLÁŠKA Českého úřadu bezpečnosti práce a Českého báňského úřadu ze dne 19. května 1978 o odborné způsobilosti v elektrotechnic e
|
Chránič chrání - jistič jistí.
|
|
|
Štefan Beláň
Karlovy Vary

Chránič je chránič!
|
 |
« Odpověď #2 kdy: 14.05.2005, 19:17 » |
|
Teď jsem si uvědomil, jestli to neříkáte jako chyták? Pochopitelně může být osobou seznámenou §3 nebo poučenou §4. Takže vlastně můžete. Ale nikdy nemůžete být osobou znalou §5.
|
Chránič chrání - jistič jistí.
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpověď #5 kdy: 26.05.2005, 21:17 » |
|
Pro získání vyšší kvalifikace než §4 musíte opravdu mít vzdělání elektrotechnic kého směru, tj. minimálně výuční list. Mohu poradit soukromé učiliště Bean v Praze na Českobroské,tam to dělají pro svoje studenty i pro externisty s rekvalifikací v oboru elektro,to zase zajišťuje SOU stavební (myslím, je to přímo proti Auto Jarov) a celé to kloubí dohromady fa IVEX,bude na to odkaz na netu. Rekvalifikace stojí aktuálně 13,500,- a učňovské zkoušky 11,000,-.Je dobré o oboru něco vědět a mít praxi,ta se uznává.
|
|
|
|
Pavel Draštík
Neverifikovaný uživatel @1
|
 |
« Odpověď #6 kdy: 11.06.2005, 23:48 » |
|
I osoba bez elektrotechnic ké kvalifikace si může udělat zkoušky z vyhl. 50/1978 Sb. § 6 ale musí být udělena vyjímka ze vzdělání Inspektorátem bezpečnosti práce a navíc si IBP dalo podmínku, že bude přítomný jejich inspektor u zkoušek jako přísedící. IBP vystavilo vyjímku zdarma.
|
|
|
|
Jindřich Melichárek
|
 |
« Odpověď #7 kdy: 14.09.2005, 10:57 » |
|
Měl bych k tomuto dotazu ještě doplňující otázku. Nejsem přímo vyučený elektrikář, mám maturitu a elektrotechnik u jsem měl na škole jako učební předmět, ale na maturitním vysvědčení mi přímo nefiguruje. Mohu si taktéž udělat vyhlášku 50 , §5 , nebo je třeba si rozšířit vzdělání např. vysokoškolským studiem ?
|
|
|
|
|
|
|
Roman A. Masaryk
|
 |
« Odpověď #11 kdy: 30.03.2006, 01:50 » |
|
Rozhodující je číslo učebního oboru - přímo ve vyhl. 50 jsou uvedena čísla oborů, která jsou uznána jako elektrotechnic ké vzdělání. Neklame-li mě paměť, nachází se tam i nějaký obor dvouletý. Pakliže jste žádný obdobný obor nestudoval, přichází v úvahu výjimka. Pokud ani ta nebude udělena, pak jste do doplnění vzdělání odkázán na strop, kterým je §4.
|
|
|
|
Vaclav Rohlicek
|
 |
« Odpověď #12 kdy: 19.12.2006, 19:23 » |
|
Jsem na tom takto: mam zivn. list Vyroba a montaz elektronickych zarizeni. Mam 9 let praxe ,ale nemam el. vzdelani. Muze mi tuto praxi nekdo dolozit a mohu si udelat zkousky z vyhl. 50?  , uzivatel Rohlik.
|
|
|
|
Antonín Bartoš
|
 |
« Odpověď #13 kdy: 27.12.2006, 16:34 » |
|
Požádejte podle § 18 vyhlášky 50/1978 Sb. o výjimku, které nyní uděluje ITI Praha , podle pobočky dle Vašeho bydliště - zaměstnání. Raději se ale vyučte elektrikářem. Zdraví Bartoš
|
|
|
|
Michal Horňák
|
 |
« Odpověď #14 kdy: 14.01.2007, 20:45 » |
|
Jsem vyucen "mechanik opravar se zamerenim pro stroje a zarizeni" obor 03-13-2, ALE vojnu jsem absolvoval 1988-1989 jako elektromechani k a propusten take jako elektromechani k,po te jsem 13let pracoval jako svarec CO2,posledni 3 roky,jsem montoval elektricke brany a vratove systemy. Jako mam sanci na ziskani vyhlasky 50 a v jakem rozsahu? Mam nyni nove zamestnani a je pozadovana vyhlaska 50 pokud mozno v plnem rozsahu.  m.hornak teplice
|
|
|
|
|
Pavel Doušek
|
 |
« Odpověď #16 kdy: 16.01.2007, 07:34 » |
|
Co se týče získání vzdělání v oboru elektro, proštudejte si zákon 179/2006 /§17. Podrobně jsem to neštudoval, ale pravděpodobně je to cesta jak si rozšířit vzdělání. Nejen pro obor elektro. http://www.msmt.cz/Files/PDF/PKsb061_06.pdfPřeji mnoho úspěchů.
|
|
|
|
|