Jak rozdělit instalaci bytu na jednotlivé obvody s uvažováním soudobosti?
laik 100:
Teď jsem poněkud zmaten. Už několikrát jsem se tady dočetl, že do rozvaděče - výrobku se zkouškou, prohlášením o shodě, ... - bez vybourání a zaslání do zkušebny nesmím přidat (nebo ubrat, ...) pomalu ani šroubeček. Pokud je to pravda, jak se tedy v čase může rozvaděč furt víc a víc zaplňovat? Nebo je chyba někde mezi mojí židlí a klávesnicí?
K. Panský:
Koukám, jak se tu vyrábí bytové rozvodnice "co dům žádá" :D. Měl jsem dojem, že bytová rozvodnice je také rozvaděč, měl by ho tedy vyrábět také výrobce rozvaděčů a udělat na něm kusovou výstupní zkoušku, dodat potřebnou dokumentaci, vylepit štítek atd. No je fakt, že dost revizních techniků se spokojí s málem. Přitom počet prvků např. ovlivňuje oteplení, tím pádem celkové možné proudové zatížení (jednotlivé prvky by to sice zvládly,ale při soudobém zatížení by už mohlo "být horko"). No nevím,sobě domů bych se nebál, ale právní důsledky při maléru u zákazníka bych neriskoval. Něco jiného je pouhá výměna stávajícího jističe za novější stejných parametrů,tedy kus za kus. Je to ale jen můj názor.
Jan Alin:
Citace: K. Panský 10.11.2010, 13:25
Koukám, jak se tu vyrábí bytové rozvodnice "co dům žádá" :D. Měl jsem dojem, že bytová rozvodnice je také rozvaděč, měl by ho tedy vyrábět také výrobce rozvaděčů a udělat na něm kusovou výstupní zkoušku, dodat potřebnou dokumentaci, vylepit štítek atd.
A Kdo říká že ten rozvaděč nebude tohle všechno splňovat. Každý rozvaděč je "co zákazník žádá" jen se při jeho návrhu a výrobě musí dodržet určitá pravidla.
Pavel Horský:
By mě opravdu zajímalo, kdo z vás machrů bijících se do prsou dodává zákazníkovi (bytové a domovní elektroinstala ce) rozvaděč se všemi potřebnými doklady.
Jsem docela detailista, ale toto prostě vypouštím a vůbec se za to nestydím.
Kamil Táborský:
Citace: Pavel Horský 10.11.2010, 14:41
By mě opravdu zajímalo, kdo z vás machrů bijících se do prsou dodává zákazníkovi (bytové a domovní elektroinstala ce) rozvaděč se všemi potřebnými doklady.
Jsem docela detailista, ale toto prostě vypouštím a vůbec se za to nestydím.
(jednicka) Naprostý souhlas. Konečně někdo kdo se to nebojí říct.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana