Co myslíte? Koho se dotkne nová norma společenské odpovědnosti?
Kamil Novák:
Citace: Jan Hájek 02.11.2010, 22:30
Sakryš, uvědomuje si někdo, že ISO je organizace mimo EU?
Někdo určitě.
Např. já jsem psal o "všeobecném" blbnutí, nikoli evropském.
Taky jsem se nevyjadřoval k této konkrétní novince, protože ji logicky neznám.
Ale jestli to bude cosi ve stylu ISO 900X, tedy cosi, co si někdo nechá zavést jen z nutnosti, nikoli z opravdové potřeby ....... :-[
Abych zde jen neteoretizoval, přikládám výsledky práce jedné velké stavební firmy s vlastní elektro divizí.
Certifikaci dle ISO 9001:2009 uvádějí i ve vlastním časopisu. (zle)
Vít Rotrekl:
Citace: Kamil Novák 02.11.2010, 23:35
Abych zde jen neteoretizoval, přikládám výsledky práce jedné velké stavební firmy s vlastní elektro divizí...
tomuto říkáme "pěkná chobotnice" (zle)
Aleš Dobrovolný:
Přežil jsem ISO 9000, ISO 14001:2004 a nepochybně tak přežiju i ISO 26000. Heslo zní: "Audit přijít může, ale odejít musí."
Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Jan Hájek 02.11.2010, 22:30
Sakryš, uvědomuje si někdo, že ISO je organizace mimo EU?
Ale jo, mě to někdy dost splývá, zvlášť, když vyplodí něco podobného.
Josef Drda:
Tato mezinárodní norma je určena k dobrovolnému použití.
Není určena pro účely certifikace, tvorby předpisů nebo pro použití v oblasti smluvních vztahů.
Pro tyto účely není ani vhodná. Není jejím záměrem tvořit překážku v mezinárodním obchodu, ani není určena k tomu být uváděna jako důkaz vývoje obvyklého mezinárodního práva.
Každá organizace je vyzývána k tomu, aby se stala společensky odpovědnější využitím této mezinárodní normy, vzetím na vědomí všech očekávání zainteresovaný ch stran, plněním požadavků aplikovatelnýc h zákonů a respektování principů mezinárodních standardů chování.
Tato mezinárodní norma poskytuje organizacím návod ohledně integrace společensky odpovědného chování do již existujících strategií, systémů, postupů a procesů a klade důraz na dosahované výsledky a zvyšování výkonnosti.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana