Mohu udělat společný okruh pro venkovní světla a zásuvku 230V ?
Zdenek2752:
Spíše vám hrozí, že vás zabije meteorit.
pilar:
Zdenek2752:
Z vaší odpovědí soudím, že to sice není zrovna dobře provedené, ale může to tak zůstat. Možná si o mě myslíte bůhví co, ale nejsem elektrikář, tak se radši ptám. Nemůžu za to, že člověk z oboru to udělal tímto způsobem.
tatahub:
Na světla vám 1,5mm stačí (počítá se zde pouze odběr spotřebičů - viz. 33 2000 -4-473) , za podmínky,že průřez vedení bude vyhovovat zkratovému proudu a to v naprosté většině aplikací vyhuvuje - pokud nebydlíte v "elektrárně"
Rudolf Šála:
Citace: Zdenek2752 31.10.2010, 17:22
Spíše vám hrozí, že vás zabije meteorit.
To možná ale není to argument proč si to tam vědomě nechávat.
Citace: pilar 31.10.2010, 17:27
Zdenek2752:
Z vaší odpovědí soudím, že to sice není zrovna dobře provedené, ale může to tak zůstat. Možná si o mě myslíte bůhví co, ale nejsem elektrikář, tak se radši ptám. Nemohu za to, že člověk z oboru to udělal tímto způsobem.
Tak je to na vás jestli si chcete nechat vědomě bastl. Zkuste si pozorně přečíst komentář pana Illka.
Pokud vám ten dům vyhoří a někdo najde tento bastl tak se bude pojišťovna škubat že je to kvůli neodborné práci.
pilar:
To tatahub:
píšete že pro světla 1,5mm stačí, to je všeobecně pravda, ale zárověň píšete že pouze za podmínky, že průžez vodiče odpovídá zkratovému proudu a 1,5mm-16A právě neodpovídá. Takže máme omlátit v kuchyni dlažky a znovu sekat zdi?
Za ostatní příspěvky (poklona) , ale stále tedy nevím co mám dělat... :( (vždyť přeci proudový chránič je dáván z důvodu ochrany před úrazy a požárem)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana