Platí hodnota max. 2 Ohm pre spoločný zemnič bleskozvodu a nn prípojky?

<< < (2/7) > >>

Peter D.:
Citace: Jan Hájek  06.10.2010, 10:41

Tak proč ten zbytek textu?
http://diskuse.elektrika.cz/index.php/topic,16767.msg115032.html#msg115032

Hlavne kvôli presvedčeniu druhého RT, že to musí mať pod 2 Ohm.
Okrem toho nie som nadšený zo spojenia Z2-Z3, kedže 5m spoja musí ísť po betóne nad zemou.
V uvedenej téme sa nedalo pokračovať-> "Diskuse ukončena"

Miroslav Revús:
Pokiaľ sa nemýli, tak odpor 2 Ohmy je požadovaný pre vodič PEN odchádzjúci z trafostanice do siete. Teda celkový zemný odpor vodiča PEN (a všetkých jeho zemničov) v sieti a nie v objekte rodinného domu.

Jiří Schwarz:
Citace: Peter D.  06.10.2010, 11:27

Hlavne kvôli presvedčeniu druhého RT, že to musí mať pod 2 Ohm.

Jsem RT. Když chci, aby moje tvrzení mělo nějakou váhu, musím je něčím podložit.
Největší váhu má, pokud je to napsáno v zákonu, vyhlášce nebo vládním nařízení.
Mohu odkázat i na normu, s uvedením označení normy, článku,...
Mohu v některých případech uvést požadavek výrobce nějakého zařízení nebo komponentu

Poněkud menší váhu má odkazovat se na nějaký článek nebo závěr nějakého výzkumu, to může být pouze jakýsi impuls ke zjištění dalších podrobností.

Ale dělat problém z toho, že "on řekl A ale už není schopen říci B",  to je asi špatně!  
---------------
Protože občas opravuji spotřební elektroniku, vím jak málo stačí k tomu, aby se z drahého přístroje stal neopravitelný vrak jen po nějakém "vedlejším výboji",  když vše, co vedlo do přístroje, nebylo chráněno proti jednomu zemnímu potenciálu, když země nebyly propojeny,... Ale co to je satelitní přijímač za několik tisíc ne srovnání s ohrožením života

Miroslav Revús:
Požiadavka na 2 Ohmy je neopodstatnená . STN 33 2000-4-41:2007 vo svojej národnej prílohe N2 uvádza počiadavku na zemný odpor 2 alebo 5 Ohmov pre distribučnú sieť.
V prípade spájania rôznych uzemňovacích sústav rodinného domu sa požaduje splniť vždy prísnejšiu požiadavku. V tomto prípade by spoločné uzemnenie malo byť menej ako 10 Ohm, lebo táto hodnota je požadovaná pre uzemnenie bleskozvodu.

Peter D.:
Pomohli ste mi, ďakujem. Budem trvať na spojení zemničov.
Okrem toho určite vymením RT.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana