Jak vysoko musí být zářivkové trubicové svítidlo bez dalšího krytu?

<< < (3/3)

Luboš Vintera:
 (poklona)  za podnětné a věcné úvahy, jak jsem tedy zjistil, původní průměry trubic 35mm se již nedodávají,  což by neumožnilo zajistit IP65, což je rozhodující. Jedno namontované těleso nemělo při montáži gumová těsnění a vnitřek by po pěti letech  KO. Jinak ostatní po 20 letech provozu uvnitř jako nová, bez jediné provozní závady, tedy čest výrobci tělesa Prelux a Philips za trubice!
Proto jich asi tak lituju.

Právě úvaha o možností stmívání (pro mě potřebné v nočních hodinách při porodech),  jež jsem chtěl dát do nového tématu, mne přivedla na cestu postupné výměny  stávajících těles (při poruše trubic) za nová moderní. I rozložení částky na pořízení kvalitních těles je přínosem a elektrikář je s tím to i spokojen ( jsem stálý zákazník).
Jinak teoreticky vím co je  teplota chromatičnosti, index barevného podání a stím související použití, jen ty praktické rady a úvahy jiných mi chyběly.  (poklona)  ještě jednou.

Luboš Vintera:
Citace: Miloslav Zubal  07.10.2010, 05:43

Svítidla PRELUX se stálé vyrábějí, kontaktujte výrobce určitě má gumová těsnění pro dnes vyráběné tenší trubice.

Prosím, hledal jsem na netu, ale žádné odkazy na  výrobce, dodavatele svítidla PRELUX nenalezeny, ani v eprodejnách. Pokud máte někdo informaci, prosím poskytněte.

Jaroslav Hasala:
Už jsem jednou podobný problém řešil, byly instalovány tuším maďarské zářivky tohoto typu, původní "vývodky" byly na staré trubice, šlo to nahradit vývodkami od jiného výrobce (ZUMTOBEL),  byl tam stejný závit.
Zkuste si sehnat pár kousků, podle mého soudu by to mělo pasovat.
BTW, mají dokonce i vývodky, kde je trubice navíc v ochranné trubce.

Luboš Vintera:
Ano, ZUMTOBEL, právě jsem produkty prozkoumal, zdá se, že jsou má svítidla téměř identická, řešení menšího průměru trubic pro zachování IP 65  může existovat a navíc nabízejí ochranné trubice a ochrannou mřížku, až budu mít příslušenství v ruce a ověříme jejich kompatibilnost s mými tělesy, podám  zde zprávu. Jinak moc  (poklona)  za snahu a informace.   (funny)  Vintera

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana