V čem je inteligence inteligentních instalací?
Martin Bruzek:
Tak jsem již pochopil inteligenci inteligentní instalace. Je to o bezstarostnem žití v uplně jiném komfortu, než na který jsem byl zvyklý. Těžko se to popisuje, velice rychle si na to člověk zvykne.
Jde o to, aby každe zařízeni v domě, "vědělo" co ma dělat, když .... .
Pravda je, že 60% inteligence je tvořeno spravným nastavením, případně softwarem technika. Je pravda že odladění je naročnější a dle slov bude trvat minimalně do konce roku.
Martin Novak:
Jsem rád, že jste našel firmu, která vám udělala „inteligentní“ elektroinstala ci tak jak jste požadoval a že jste s výsledkem spokojený. To při této práci nejvíc těší.
Jak jsem uvedl nejste první, který přichází s Vašimi původními otázkami. Já i kolegové z oboru se snažíme vysvětlit určité možnosti elektroinstala cí a tyto materiály zveřejňujeme a často za to i platíme. Je však pouze na vás zda chcete tyto informace najít.
Myslím, že od Vašeho prvního dotazu z dubna až po červen jste přečetl několik článků, absolvoval několik setkání, které vás inspirovali a zároveň vám pomohli při komunikaci s odbornou firmou.
Tímto jste vlastně splnil to co jsem vám sdělil - projevil jste aktivní hlubší zájem, který se vám bude hodit i v budoucnu. Něco jste se dozvěděl o výrobcích, systémech i o designech..
Chtěl bych vás však ještě požádat o Vaše konkrétní zkušenosti: které funkce nejvíc oceňujete a které byste naopak vcelku postrádal. Tyto osobní zkušenosti konkrétních osob skutečně chybí.
Martin Bruzek:
O funkcich toho ještě mnoho psát nemůžu. Zima nas teprve čeká, ale komfort je skvěly. Docela dobrou funkci je lokalní stop, kdy delším stiskem tlačítka vypnete čast domu, (horni patro, ložnici s koupelnou), sceny jsou opravdu reprezentavni ukazkou systemu. Řizení žaluzii v opuštěnem domě jsem zkoušel, ale fakt že dum v letě nebyl vyhřaty mně přesvědčuje že funguje. I když nevím jak by se dum choval bez teto funkce. Co nepoužívám je postupné rozsvěcení světel jedním tlačítkem. Trošku zmatečny je noční režim pro děti na WC. Všiml jsem si, že rozespale dite i když se sviti, tak stale podvědomě hleda vypinač. Sam jsem u sebe překvapeny jak rychle jsem si zvyk. Bude to možna tim, že jsem technika trošku krotil, aby dum nebyl zbytečně komplikovany. Jsem zvědavý na řizení vytápění. Myslim že na závěry a poznatky je příliš brzo, protože dum stale objevujeme a fakt varibility systemu zcela určitě využijeme. Ale počkam až si inteligentní instalace trošku sedne jak na domě, tak v členech rodiny.
Jura Krikl:
Dovolim si jeden poznatek z praxe: Na RD jsou instalovány 3 zdroje vytápění a každý byl řízen vlastní technologií. Neskutečný problém s komunikací mezi jednotkami. Nakonec se všechny řídící jednotky zdemontovaly a byla instalována jen jedna, která řídí vše a "kupodivu" systém bez problému funguje k maximální spokojenosti uživatele. Je pravdou, že letošní zima zatím neprověřila plnou funkčnost.
Chtěl jsem říct, aby už při návrhu vytápění bylo uvažováno o fukčnosti celého systému a ne nechávat to až co to bude dělat, protože se to většinou hodně prodraží.
8) :P
Roman Kraut:
To Jura Krikl: Z Vašich odpovědí je znát, že máte něco za sebou. Můžete dát na sebe kontakt?
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana