V čem je inteligence inteligentních instalací?

<< < (6/8) > >>

Jura Krikl:
TO Dzerdzinskuj: To co jste napsal je situace, kdy jste v domě. Není problém. Mně spíše šlo o lontrolu opuštěného domu. Tzn. poruchové stavy, kritické stavy, dálkové zapnutí spotřebičů, topení, při příjezdu domu a podobné věci. Nedovedu si představit jak v autě při jizdě budu přes internet zapínat topení a vyhřívání bazénu. Stale cítím že sms je praktičtější.

Dzerdzinskij:
Univerzálnější je podle mě internet. SMS komunikaci přes internet zařídíte snadněji, než internet přes SMS.
Přes internet mohu celý systém provázat s pobočkovou ústřednou (např. asterisk) a přes konverzant (včetně hlasového syntetizéru - je také zadarmo) ovládat cokoliv. Je to lepší, než si pamatovat různé SMS kódy. GSM brány v každé instalaci jsou podle mě vyhozené peníze - stačí přece jedna u servisu a do systému to přenášet internetem. Jak to třeba dělá u EZS Jablotron.

Jednou i ty BUS systémy nahradí IPv6 a to nejspíš v bezdrátovém provedení.

Jura Krikl:
TO Dzerdzinskij: Nemůžete dát odkaz s technickýma informacema pro Vaše řešení komunikace?
Je vaše řešení oboustrané? Diky

Tomáš Novotný:
No, Internet je určitě univerzálnější . Ale jen do té doby, než se kousne ADSL modem nebo firewall. Pak je ta rebootovací SMSka docela dobrá věc :-).
A když už mám "SMSkovadlo",  proč ho nepoužít třeba pro alarmy?

Ale jinak třeba wapová aplikace umožňuje ovládání různých zařízení daleko komfortněji - a v autě určitě bezpečněji, než vyťukávání SMS zprávy.

Martin Bruzek:
Z pohledu uživatele mně SMS ovládání připadá jednoduché. V mobilu si nastavím několik sms a potom je použivám. Kolik funkcí mohu používat mimo dům. Leda že bych dálkově ovládal dům, když bude manželka doma a nebude si umět rozsvítit. :-D
Chtěl jsem se zeptat, jak se zakomponují rolety do řízení teplot v domě? Jde třeba zastiňovat automaticky při prudkém slunci, aby se mi jednotlivé pokoje nepřehřívaly v létě sluncem?
Všem  (poklona)  za všeobecné informace o těchto instalacích.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana