Je možné, že má topidlo jako spotřebič II. třídy kovový obal?
štěpán škriečka:
Vážení,
spotřebiče třídy II s kovovými částmi nebo kryty jsou provedeny, tak že ochrana před úrazem elektrickým proudem je provedena izolací. Takový spotřebič má označení dvojitým čtverečkem a uvnitř na viditelném mistě má symbol uzemnění, který je přeškrtnutý. U nás je nejznámější přímotop ETA, který je celokovový a starší pamatují že i vysavače rovněž značky ETA které byly také plechové a přesto k nim byla dvouvodičová šnůra. Všechny naše výrobky u nás výrobené a schválené jsou bezpečné. Bohužel stále víc se zde dováží levné výrobky /a nejenom Taiwan,China/ které jsou mnohdy velmi nebezpečné, ale nekupte to když je to tak levné!
Martin Bauer:
To Schwarz:
Pokud jste elektrický předmět třídy II připojil k pospojování v koupelně, změnil jste ho na el. předmět třídy I. Myslím že to není úplně dobře.
Jan Alin:
To Martin Bauer:
No já si taky lampičku na noční stolek dovezenou z Polska změnil svévolně ze třídy II na třídu I. Možná to není úplně dobře ale vzhledem k jejímu provedení (škoda že jsem to nenafotil) se takhle cítím lépe. Holt mám radši pozvolné a pomalé probouzení :-).
Martin Bauer:
To p.Alin
Docela to chápu. Už mi taky prošlo několik výrobků od našich polských sousedů. Nic méně stejně jako já jste pravděpodobně vyměnil přívodní šňůru, ale neprovedl jste pospojení. Ono v principu je to asi stejné. Myslím ale, že dotčený přímotop byl zakoupen v České republice a byl konstruován a schválen jako spotřebič tř.II
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana